• Αναζήτηση
 • Ντράγκι: Καμπανάκι για την οικονομία της ευρωζώνης

  «Οι οικονομικές επιδόσεις της ήταν χειρότερες του αναμενόμενου»

  H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να ξαναρχίσει τις αγορές ομολόγων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, αλλά μία τέτοια κίνηση είναι απίθανη φέτος, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  «Αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά άλλα μέσα που έχουμε στην εργαλειοθήκη μας», είπε ο Ντράγκι στους ευρωβουλευτές, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επανέναρξη των αγορών ομολόγων.

  Εκτίμησε ωστόσο πως η επανεκκίνηση του QE δεν θα συμβεί τη φετινή χρονιά.

  «Σήμερα, δεν βλέπουμε πιθανό να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σίγουρα όχι φέτος».

  Η ΕΚΤ τερμάτισε τον Δεκέμβριο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, γνωστό ως QE, ύψους 2,6 τρισ. ευρώ, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

  Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι η επίδοση της οικονομίας της ευρωζώνης τους τελευταίους μήνες ήταν χειρότερη από αυτήν που αναμενόταν, τονίζοντας πως η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία επιβαρύνει το οικονομικό κλίμα.

  «Η παρατεταμένη αβεβαιότητα, ειδικά όσον αφορά τους γεωπολιτικούς παράγοντες, και η απειλή του προστατευτισμού, επιβαρύνουν το οικονομικό κλίμα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ στις Βρυξέλλες, προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει και κατά την ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ.

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk