• Αναζήτηση
 • Λαγκάρντ: Οι οικονομίες να μην στηρίζονται στις κεντρικές τράπεζες

  Προειδοποιήσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ στο Νταβός

  Προειδοποίηση στις χώρες να μην στηρίζονται υπερβολικά στη νομισματική πολιτική προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα οικονομικό σοκ, καλώντας τες να προχωρήσουν σε δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ενισχύουν την αντοχή των οικονομιών τους, απηύθυνε η Κριστίν Λαγκάρντ.

  «Θα ήταν πολύ καλό εάν γενικά οι οικονομίες δεν χρειάζονταν πια να στηρίζονται και πάλι στις κεντρικές τράπεζες προκειμένου να αντέξουν το επόμενο μεγάλο οικονομικό σοκ», δήλωσε η Λαγκάρντ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στις κυβερνήσεις, που όπως είπε, καλούνται να αναλάβουν άμεσα «τη σωστή δράση».

  «Οι φορείς χάραξης της πολιτικής θα πρέπει πραγματικά να ακολουθήσουν τη σωστή πορεία δράσης σε ό,τι αφορά τις δημοσιονομικές πολιτικές, σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε.

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk