Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μαζική πορεία των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία σωματείων ταχυδρομικών.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη διάλυση των ΕΛΤΑ», οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το Θέατρο ‘Αλφα επί της Πατησίων και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), με την σημερινή απεργία οι ταχυδρομικοί επιθυμούν να εκφράσουν «την πλήρη αντίθεσή τους στην περαιτέρω συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και τις χιλιάδες απολύσεις προσωπικού». Οι εργαζόμενοι, όπως τονίζουν διεκδικούν μεταξύ άλλων «ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση του ΕΛΤΑ, που θα βασίζεται σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο, άμεση απόσυρση όλων των αντιαναπτυξιακών προτάσεων της PWC, όπως αυτές κατατέθηκαν στο ΔΣ των ΕΛΤΑ της 11/01/2019, άμεση ενσωμάτωση των «Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ» με τη μητρική εταιρεία καθώς και καταβολή όλων των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ΕΛΤΑ».

Αυτή την στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πατησίων, την Αιόλου και την Σταδίου.