• Αναζήτηση
  • Πάστα φλώρα με λεμόνι

    Η ζύμη φτιάχνεται με σπορέλαιο αντί για βούτυρο προκειμένου να μειωθούν τα κορεσμένα λιπαρά, αλλά και το συνολικό κόστος της συνταγής.

    Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

    Προετοιμασία 35′ Ψήσιμο περίπου 45′

    Υλικά (για 10 – 12 μερίδες)

    100 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική

    150 γρ. σπορέλαιο

    Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

    1 αβγό

    100 γρ. χυμός λεμονιού

    15 γρ. μπράντι ή κονιάκ

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

    1 ασπράδι αβγού

    400 γρ. μαρμελάδα λεμόνι

    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε να λιώσει, όσο γίνεται, η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το αβγό, τον χυμό και το μπράντι και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας να απορροφηθεί το αλεύρι. Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε μια ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 24 εκ., φροντίζοντας να καλύπτονται και τα τοιχώματα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με το ασπράδι και από πάνω απλώνουμε τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη που μας έμεινε κάνουμε ό,τι σχέδια μας αρέσουν και διακοσμούμε την επιφάνεια της τάρτας. Ψήνουμε για περίπου 45′

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk