Μια συνάντηση κοινωνικού περιεχομένου αλλά με ηχηρές πολιτικές προεκτάσεις βγήκε στη δημοσιότητα. Ηταν η σύναξη της… Κεντροαριστεράς στο σπίτι του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, του Αντώνη Λιβάνη.

Με αφορμή τη γιορτή του ο 96χρονος Λιβάνης κάλεσε πολλούς και διάφορους όμως η χρονική συγκυρία και οι πολιτικές εξελίξεις έδωσαν άλλο χρώμα στη συνάντηση.

Το πρώτο και βασικό που ήδη συζητείται είναι το γεγονός ότι παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, και οι δύο «διεκδικητές» του κεντροαριστερού χώρου. Μάλιστα, μετά τη σφοδρή σύγκρουση που είχαν στη Βουλή κατά την πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, είχε ενδιαφέρον η συζήτηση που είχαν επί ώρα.

Το δεύτερο είναι ότι υπήρξαν πολλά πρόσωπα του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου που κινούν τα νήματα και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Κατ’ αρχάς ήταν ο γιος του Αντώνη Λιβάνη, Ηλία, ο οποίος ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι εκδότης της «Νέας Σελίδας» που στηρίζει αναφανδόν την κυβέρνηση. Ηταν επίσης το… μισό υπουργικό συμβούλιο δηλαδή η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο  αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά και η πρώην συνεργάτιδα του πρωθυπουργού, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου.

Πέρασε επίσης η Ρένα Δούρου καθώς και ο Φώτης Κουβέλης. Από το χώρο του ΚΙΝΑΛ ήταν ο Κώστας Λαλιώτης  ο Νίκος Σηφουνάκης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Θανάσης Τσούρας, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης και ο Κίμων Κουλούρης.

Επίσης, δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Γ. Μπόμπολας, καθώς και άλλοι που κινούνται στο χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων.

Με αφορμή την κοινή παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά στον ίδιο χώρο, μαζί με άλλα στελέχη που προωθούν τη σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, τα σενάρια φούντωσαν πάλι. Όμως, κι άλλες φορές έχουν ακουστεί σενάρια σχετικά με το ποιες συμμαχίες θα μπορούσε να αναπτύξει το Κίνημα Αλλαγής. Πότε χρεώνουν τη Φ. Γεννηματά στον Τσίπρα και πότε στον Μητσοτάκη.

Αλλά σίγουρα μια τέτοια εκδήλωση την ώρα που η Κεντροαριστερά συνταράσσεται λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών έχει πολύ ενδιαφέρον.