Από την έκβαση των εκατέρωθεν εκβιασμών μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου εξαρτώνται πλέον η τύχη της κυβέρνησης, η κοινοβουλευτική τάξη και, εν πολλοίς, η ομαλή πορεία της χώρας προς τις εκλογές.

Στο φόντο των πρωτοφανών μεθοδεύσεων και των αθέμιτων πρακτικών, δεσπόζουν οι προσωπικές αγωνίες και αδυναμίες μεμονωμένων βουλευτών, οι οποίοι άβουλοι και εξαρτώμενοι από τους δύο συγκυβερνώντες, άγονται και φέρονται, προσπαθώντας να διαπραγματευτούν τους όρους της πολιτικής τους επιβίωσης.

Στο οριακό σημείο όπου έχει φτάσει το παιχνίδι μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, εξακολουθεί να παραμένει ασαφές πού σταματούν η πολιτική μπλόφα και η σκηνοθεσία και πού αρχίζει η αληθινή συζήτηση.

Από τα μέσα της εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός με μία από τις γνωστές, ασυνήθιστες και οριακά αθέμιτες επιλογές του, επιχείρησε να εκβιάσει ανοιχτά τον κυβερνητικό του εταίρο.

Σήμερα το πρωί, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση στο Βήμα της Κυριακής