«Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα πουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρός τους Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη εμπιστοσύνης που βρίσκεται σε εξέλιξη, υποκρύπτει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι και ο μοναδικός -όπως είπε- λόγος που αποχωρούν από την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο Π. Καμμένος είπε ότι η Συμφωνία με την ΠΓΔΜ παραβιάζει το Σύνταγμα, επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κατηγορώντας τον ότι «εκχώρησε εθνική κυριαρχία» και κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει την Συμφωνία σε δημοψήφισμα.

Αναφερόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα και ενδεχομένως αποφασίσουν να διαφοροποιηθούν από την στάση του κόμματοός τους, τους ξεκαθάρισε πως «όσοι ανταλλάξουν την κυβερνητική θέση τους με την ψήφο τους θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ».

Μάλιστα, άφησε ξεκάθαρη αιχμή κατά της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, οι οποίοι απουσιάζουν σε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό. «Μια μέρα σαν την σημερινή», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «αυτοί οι δύο επέλεξαν να πάρουν το αεροπλάνο και να πάνε στην Κίνα».

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος απηύθυνε έμμεση προειδοποίηση προς τους βουλευτές του που ενδεχομένως σκέπτονται να βγουν από το «μαντρί», υπενθυμίζοντάς τους πως «από τους 33 βουλευτές που έχουν φύγει μέχρι τώρα από τους ΑΝΕΛ ούτε ένας δεν κατάφερε να εκλεγεί έστω δημοτικός σύμβουλος».

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε συγγνώμη από τον Παύλο Χαϊκάλη γιατί, όπως είπε, ενώ ήταν πετυχημένος υπουργός, τον αδίκησε και τον άφησε εκτός ψηφοδελτίων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν καταψηφίσουν ή εάν απέχουν από την ψήφο εμπιστοσύνης, ανέφερε ότι ο ίδιος, ο κύριος Κατσίκης και η κυρία Τσαρουχά, θα καταψηφίσουν. Ο Πάνος Καμμένος, είπε πως δεν γνωρίζει τι θα πράξει ο Κώστας Ζουράρις, ενώ απαντώντας και στο στο ενδεχόμενο αποχώρησης βουλευτών από τους ΑΝΕΛ είπε πως έχει «επαφές με άλλους βουλευτές που θα έρθουν κοντά μου».

«Ο ΠτΔ είναι πρόσωπο που ενώνει και θα τον επισκεφτώ για να τον ενημερώσω», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, καθώς και πως ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απομακρυνθούν όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

«Υπογράφω πρόταση μομφής της ΝΔ εάν ο Μητσοτάκης δεσμευθεί ότι θα καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών».