Στις ταράτσες πολυκατοικιών και κτιρίων στα Εξάρχεια έχουν ήδη λάβει θέση δεκάδες αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει και αρκετά πολεμοφόδια σπάζοντας πεζοδρόμια στη Δερβενίων.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι άγνωστοι έκοψαν με τροχούς τις κλειδαριές από τις πόρτες των κτιρίων, ένα από τα οποία είναι στην οδό Σπυρ. Τρικούπη 14 και ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Γκρεμίζουν ερειπωμένα νεοκλασικά κτίρια για να πάρουν πέτρες και προσπαθούν να κόψουν με τροχούς τα καρτοτηλέφωνα στους δρόμους» ανέφερε στο «ΒΗΜΑ» κάτοικος της περιοχής.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι και τα οδοφράγματα που έχουν στήσει στους δρόμους των Εξαρχείων οι αντιεξουσιαστές, χρησιμοποιώντας κάδους απορριμμάτων και ότι άλλο μπορούν να βρουν στους δρόμους.

Μάλιστα, επί την οδού Στουρνάρη, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια που πέταξαν στο οδόστρωμα.

Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή του Πολυτεχνείου, ενώ το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται πάνω από τα Εξάρχεια μεταδίδοντας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ξεκίνησε η πορεία – Κλειστοί δρόμοι  και μετρό

Λίγα λεπτά μετά τις 18:30 ξεκίνησε η πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

Λόγω της συγκέντρωσης στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν κλείσει από νωρίς οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα», καθώς και δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η πορεία.