Μετά την Folli Follie η καναδική Aphria στο στόχαστρο του QCM

Η εταιρεία ήθελε να επενδύσει 1 δισ. ευρω για την παραγωγή και καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στην Ξάνθη

Το hedge fund, Quintessential Capital Management (QCM), του αντιβιστή-επενδυτή Gabriel Greco, που έγινε ευρύτερα γνωστό από την αποκάλυψη του σκανδάλου της Folli Follie, ανέφερε σήμερα πως τα στοιχεία της καναδικής Aphria, παραγωγό φαρμακευτικής κάνναβης έχουν τα δικά τους προβλήματα, καθώς οι πρόσφατες εξαγορές της εταιρείας στην Λατινική Αμερική και Αφρική συνολικής αξίας 700 εκατ. δολ. περίπου δεν φαίνεται να έχουν αξία.

Η μετοχή της εταιρείας, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), καταποντίζεται, καταγράφοντας απώλειες 27%. H εταιρεία με έδρα τον Καναδά, έχει κεφαλαιοποίηση πάνω από 2,5 δισ. καναδικά δολάρια, ενώ στην ανάλυση του QCM καταγράφεται σειρά εξαγορών αμφίβολης ή και μηδενικής αξίας, σύμφωνα με το fund. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία στην ουσία δεν έχει πωλήσεις, εξαγόρασε ενεργητικό σε εξωφρενικές τιμές και «πιθανότατα θα απαιτηθεί να προχωρήσει σε γιγαντιαία διαγραφή.

Να σημειωθεί ότι η Aphria ήθελε με τις ευλογίες ελλήνων αξιωματούχων να ξεκινήσει εντός του 2018 επένδυση παραγωγής και καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ξάνθη. Είχαν προχωρήσει σε ραντεβού μάλιστα με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα για να συζητήσουν σχετικά με την έναρξη επένδυσης σε έκταση 50.000 στρεμμάτων στην Ξάνθη. Σύμφωνα με το σχέδιο η επένδυση είχε τετραετή ορίζοντα, και το αποτύπωμά της στην ελληνική οικονομία υπολογιζόταν σε 1 δισ. ευρώ, ενώ στο τέλος της τετραετίας θα είχαν δημιουργηθεί και 450 με 500 θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Η καναδική Aphria επενδύει στην φαρμακευτική κάνναβη με 50.000 στρέμματα στην Ξάνθη

Οικονομία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk