• Αναζήτηση
 • Η καναδική Aphria επενδύει στην φαρμακευτική κάνναβη με 50.000 στρέμματα στην Ξάνθη

  Ενόψει του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας το οποίο θα επιτρέπει, τόσο σε φυσικά, όσο και

  Ενόψει του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας  το οποίο θα επιτρέπει, τόσο σε φυσικά, όσο και νομικά πρόσωπα, να καλλιεργήσουν, να μεταποιήσουν και να εμπορευτούν προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, έκλεισε η πρώτη συμφωνία για την υλοποίηση επένδυσης από ξένη εταιρεία στη χώρα μας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Aphria από τον Καναδά θα προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση στην περιοχή της Ξάνθης σε έκταση 50.000 στρεμμάτων για την παρασκευή βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης.

  Είχαν προηγηθεί πολλά ραντεβού με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Οικονομίας κ. Στέργιο Πιτσιόρλα  και ήδη έχουν συγκροτηθεί ομάδες εργασίας που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν την επένδυση αυτή.

  Το ενδιαφέρον των Καναδών έχει να κάνει με το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα και το οποίο ευνοεί την καλλιέργεια του φυτού.

  Η Aphria έχει έδρα το Οντάριο του Καναδά και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

  Είναι εξειδικευμένη εταιρεία στην παραγωγή βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης παρά το γεγονός ότι έχει συσταθεί το 2013 και διαθέτει ήδη θυγατρικές στις ΗΠΑ.

  Η «οικονομία της κάνναβης» αποτελεί σήμερα την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη παγκοσμίως οικονομική δραστηριότητα.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk