Το διαφαινόμενο αδιέξοδο της κυβέρνησης και η ακύρωση όλων των στρατηγικών επιλογών της του τελευταίου διαστήματος αποτυπώνονται στο τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων.

Ταυτόχρονα, η αυτοδυναμία της ΝΔ εμφανίζεται πλέον ως το πιθανότερο ενδεχόμενο, ενώ και η συγκέντρωση της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 180 εδρών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας παρουσιάζεται ως μία ρεαλιστική προοπτική.

Κυρίαρχα ευρήματα στις έρευνες της προηγούμενης εβδομάδας από την Public Issue, τη Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και δευτερευόντως από την Pulse (ΣΚΑΪ, όπου περιλαμβάνεται «αδιευκρίνιστη ψήφος») είναι το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ, σε ποσοστά της τάξεως του 38%, η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει κάποια τάση ανάκαμψης και η μικρή έστω δυναμική του ΚΙΝΑΛ, το οποίο εμφανίζεται ικανό να διεκδικήσει με αξιώσεις την τρίτη θέση.

Από τις έρευνες της περιόδου παγιώνεται και η εντύπωση της μη αναστρέψιμης αρνητικής πορείας της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος υπολείπεται σταθερά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ η δημοφιλία του είναι χαμηλότερη όλων, πλην του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι αρνητικές αξιολογήσεις του κ. Τσίπρα είναι συντριπτικές και φτάνουν το 68% (Metron Analysis), κάτι ωστόσο που παρατηρείται και για την αξιωματική αντιπολίτευση (63%), ενώ χαμηλότερο είναι το αντίστοιχο ποσοστό αρνητικής αξιολόγησης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (58%).

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»