• Αναζήτηση
 • Δημοσκόπηση: «Φλερτάρει» με την αυτοδυναμία η ΝΔ – Στις 10,9 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

  Σε εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά οι κινήσεις Τσίπρα δεν πείθουν ούτε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε δυσθεώρητα ποσοστά αρνητικά αξιολογούν κυβέρνηση και Πρωθυπουργό οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ

  Το πολιτικό αφήγημα που προβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν βρίσκει ακροατήριο, αλλά – παρά την κυβερνητική αντεπίθεση σε πολλά μέτωπα – φαίνεται ότι έχει παγιωθεί πλέον ένα πολιτικό σκηνικό μέσα στο οποίο διαμορφώνονται συνθήκες για γαλάζια αυτοδυναμία. Οπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει προβάδισμα 10,9 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου (37,8%), διευρύνοντας περαιτέρω το προβάδισμά του από τον ΣΥΡΙΖΑ ( 26,9%) και σε μια πεντακομματική Βουλή, που όπως διαφαίνεται και από τη νέα μέτρηση, σχεδόν προεξοφλείται ότι το ποσοστό αυτό οδηγεί στον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

  Σε εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά (37%) οι κινήσεις Τσίπρα δεν πείθουν ούτε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει τη σημασία του ότι σε δυσθεώρητα ποσοστά (της τάξης του 80%) αρνητικά αξιολογούν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό οι ψηφοφόροι των (συγκυβερνώντων) ΑΝΕΛ.

  Την ίδια στιγμή η κοινωνική πλειοψηφία εμφανίζεται να γυρνά την πλάτη σε όλες τις τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση η συμφωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου για την εκκλησιαστική περιουσία (έναντι 36%), ενώ ακόμη και η διανομή του υπερπλεονάσματος αξιολογείται αρνητικά (50% έναντι 35%).

  Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ Σαββατοκυρίακο»

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk