Χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, όπως ήταν η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης προκειμένου να πιέσει πολιτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς όλα τάχθηκαν θετικά, ψηφίστηκε η τροπολογία για την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων (ενστόλων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών, πανεπιστημιακών κ.ά.).

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι τάχθηκαν υπέρ της ρύθμισης ενώ το «παρών» επέλεξε η Χρυσή Αυγή. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξαν την νομοθετική πρωτοβουλία παρά την κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση για καθυστέρηση και για προεκλογική συμμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ με τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν τις κατηγορίες αυτές των εργαζομένων.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα καθώς και πλειάδας υπουργών, που τόνισαν ότι η απόδοση των αναδρομικών αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και είναι μόνο η αρχή, με τον κ. Τσίπρα να προειδοποιεί την αντιπολίτευση ότι θα φέρνει στην Βουλή ένα προς ένα τα μέτρα που έχει εξαγγείλει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς και την μη περικοπή των συντάξεων για την οποία είπε, απευθυνόμενος στην ΝΔ, ότι με βαριά καρδιά θα κληθεί σύντομα να ψηφίσει.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: παρέλαση υπουργών για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων