Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και ελιές

Η γλυκοπατάτα ταιριάζει ιδιαίτερα με το χοιρινό και τα πουλερικά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα κάστανα

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

6 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση

περίπου 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, σε ροδέλες

50 ml λευκό ξηρό κρασί

2-3 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

60 γρ. πράσινες ελιές, απύρηνες

150 γρ. κάστανα προβρασμένα, έτοιμα

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

περίπου 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε από τις δύο πλευρές. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.

Το βγάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, επαναφέρουμε τα μπούτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, τις ελιές και τα κάστανα. Ρίχνουμε τόσο ζωμό όσο να φτάσει 1 δάχτυλο κάτω από τα υλικά, προσθέτουμε τους γλυκάνισους και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1½  ώρα και αν χρειαστεί προσθέτουμε υγρά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Αφαιρούμε τους γλυκάνισους και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk