Ο Νέτο Γκουερίνο ήρθε στον ΠΑΟΚ στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και έμεινε για πάντα στη Θεσσαλονίκη! Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε στο «Metropolis 95,5» για τη νίκη του Δικέφαλου μέσα στο Χαριλάου αλλά και για τους Πρίγιοβιτς, Ουάρντα και Μάτος.

Για την επανεμφάνιση του Ουάρντα είπε: «Όταν ένας παίκτης μένει τόσο καιρό εκτός ομάδας οπωσδήποτε θα διψάει για το καλύτερο. Είναι μία από τις καλύτερες μονάδες στον ΠΑΟΚ, είναι κρίσιμος, έχει πολλά χαρίσματα και μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα. Όσο για τον χαρακτήρα του; Ο καθένας μπορεί να κάνει ένα λάθος. Φαίνεται πως το έχει καταλάβει, θα συγκεντρωθεί στην ομάδα γιατί τον χρειάζεται η ομάδα όπως και αυτός την χρειάζεται. Με την μπάλα στα πόδια δύσκολα του την παίρνεις, δημιουργεί ρήγματα και όταν μένεις τόσο καιρό εκτός θέλει να αποδείξεις πως αξίζεις. Τον πίστευα και τον πιστεύω, ένιωθα πως θα μπει και θα αλλάξει το παιχνίδι».

Για τη συμβολή του Πρίγιοβιτς και του Πασχαλάκη στο διπλό με τον Άρη: «Ο Πρίγιοβιτς είναι ένας καθοριστικός σέντερ φορ που περιμένει να δημιουργήσουν οι συμπαίκτες του ρήγματα και μετά να κάνει τη δουλειά του, να δώσει το τελευταίο χτύπημα. Είναι εξαιρετικός μέσα στην περιοχή, είναι ο ποδοσφαιριστής που θα εκτελέσει. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που είναι του 7-8 και δίνουν ό,τι μπορούν να δώσουν. Η απόκρουση του πέναλτι από τον Πασχαλάκη ήταν η φάση κλειδί στο χθεσινό παιχνίδι όπως έπαιξε σημαντικό ρόλο η καθυστέρηση της αλλαγής του Πρίγιοβιτς που έφερε το δεύτερο γκολ του».

Για τη διαφορά που απέκτησε ο ΠΑΟΚ από Ολυμπιακό και ΑΕΚ: «Είναι νωρίς ακόμη. Το αν θα είμαστε πρωταθλητές από τώρα θα μπορώ να το πω μετά το τέλος του πρώτου γύρου. Είμαστε γελασμένοι αν πούμε πως ο ΠΑΟΚ παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Έχει τον ίδιο προπονητή με πέρυσι η ομάδα, είναι μαζί καιρό, υπάρχει ομοιογένεια και μπαίνουν 1-2 παίκτες κάθε χρόνο».

Για τον Αρη και την ατμόσφαιρα στο Χαριλάου: «Δεν είναι έτοιμος ακόμη ο Άρης, είναι καινούρια ομάδα. Έχει καλές μονάδες που κάνουν την διαφορά, πρέπει να δημιουργήσουν ένα καλό σύνολο, ταλέντο υπάρχει. Χάρηκα που είδα ένα Χαριλάου γεμάτο όπως τα παλιά τα χρόνια. Θέλουμε έναν Άρη δυνατό, έναν Ηρακλή δυνατό, για να έχουμε φωνή στην Βόρειο Ελλάδα και να δώσουμε τα μηνύματα που πρέπει προς τη Νότιο Ελλάδα».

Για τις 100 συμμετοχές του Μάτος: «Ο Μάτος είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Είναι προσγειωμένος και έμπειρος. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι για έναν ξένο να είσαι στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Αυτός τα πηγαίνει περίφημα».