Χυλοπίτες φούρνου με σύγκλινο και κατίκι

Ενα εύκολο πιάτο με δυο παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

φωτο Παύλος Τσοκούνογλου

Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. χυλοπίτες
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
250-300 γραμμ. σύγκλινο, σε κυβάκια
200 γραμμ. τυρί κατίκι Δομοκού
2 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα ή 1 κ.σ. ξερό
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε σε ένα μπολ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει, χωρίς να πάρει πολύ χρώμα.  Προσθέτουμε το σύγκλινο, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα στις χυλοπίτες. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk