«Οι σημερινές συναντήσεις ήταν με επενδυτικές τράπεζες οι οποίες κοιτούν τη μακροοικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Η χώρα ως προς τις δύο αυτές πλευρές έχει τακτοποιηθεί και σταθεροποιηθεί και τα μηνύματα είναι θετικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε για τις επαφές της ελληνικής αντιπροσωπείας με τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ως θετικό σημάδι και τη μείωση των επιτοκίων, με το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας να βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, προσθέτοντας ότι υπάρχουν αμερικανικές εταιρείες με ενδιαφέρον για τη χώρα μας (ελληνικά ναυπηγεία, Oracle, Windam, Philip Morris).

«Συνολικά η εικόνα της χώρας δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβαινε πριν από τρία χρόνια», συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, σημειώνοντας ότι αυτό που προσλαμβάνει η διεθνής κοινότητα για την Ελλάδα, είναι η εικόνα μιας χώρας που σταθεροποιείται οικονομικά και ενισχύεται γεωπολιτικά με κρίσιμο και στρατηγικό ρόλο στην περιοχή.

Μιλώντας για την προηγούμενη κατάσταση, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η κυβέρνηση συναντούσε ερωτηματικά και δυσπιστία, μια δυσπιστία κληρονομημένη η οποία ήθελε πολύ κόπο για να την βγάλουμε από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Αυτή τη στιγμή οι αντισυμβαλλόμενοι ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με μια χώρα αξιόπιστη, η οποία ξανάστησε την οικονομία στα πόδια της και έχει πάρα πολύ σημαντικά πράγματα να κάνει και για την ίδια και για την ευρύτερη περιοχή».

Απαντώντας για τις απαιτήσεις των επενδυτών για να δώσουν το πράσινο φως στην Ελλάδα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι τα πράγματα που κοιτάνε οι διεθνείς επενδυτές είναι συγκεκριμένα και σε μια σειρά από δείκτες που κοιτούν η Ελλάδα είναι μια περίπτωση που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες για αυτούς τους Οίκους.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή των ΗΠΑ στην πρόσφατη ΔΕΘ, ο Ν. Παππάς είπε ότι η έκθεση είχε επιτυχία πέρα από κάθε προσδοκία και «ήταν ένας ενδεδειγμένος τρόπος για να περάσει το θετικό μήνυμα για την ελληνική οικονομία και τη χώρα συνολικότερα και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού».