Μητσοτάκης: «Θα επιβραβεύσω τους καλούς εργοδότες, οι κακοί θα με βρουν απέναντι»

Υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ

Υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Μητσοτάκης: Δεν έχουμε το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά από τόσα χρόνια κρίσης, υπάρχει η δυνατότητα αύξησης του κατώτατου μισθού. Σημείωσε, ωστόσο, ότι το πόσο μπορεί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός δεν είναι κάτι που μπορεί να το πει ο ίδιος -δηλαδή να οριστεί με νόμο του κράτους, όπως σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση- αλλά είναι κάτι που θα συναποφασίσουν οι κοινωνικοί εταίροι -όπως συνέβαινε και προ μνημονίων.

Σε ό,τι αφορά τις κλαδικές συμβάσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με αυτές τις συμβάσεις σε σχέση με τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι επιθυμεί να υπάρχει μια δικλείδα ασφαλείας για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Όπως ανέφερε αν μια επιχείρηση χρειάζεται να αποκλίνει από την κλαδική σύμβαση, για να μην πτωχεύσει για παράδειγμα, να μπορεί να το πράξει, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι θα πρέπει να ξέρουμε εάν η κλαδική σύμβαση αντιπροσωπεύει το 50% της εργατικής δύναμης ενός κλάδου.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του, επισήμανε ότι θα μπορούσαν να δοθούν φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις ώστε να δώσουν καλύτερες παροχές στους εργαζόμενους. «Νομίζω ότι πολλοί θα ενδιαφέρονταν» σημείωσε και χαρακτήρισε στερεότυπο την αντίληψη περί «κακού εργοδότη και καλού εργαζόμενου».

Όπως είπε: «Θέλω να επιβραβεύσω τους καλούς εργοδότες και οι κακοί να ξέρουν ότι θα με βρουν απέναντι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk