Η ασημένια Chevrolet Caprice Classic βρισκόταν παρκαρισμένη στην προκυμαία. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης παρακολουθούσε με ικανοποίηση το αστραφτερό, κινηματογραφικού τύπου θέαμα με «πρωταγωνίστρια» μια μεγάλη κυρία των δρόμων. Ο παιδικός μου φίλος ακούμπησε το χέρι στην κουπαστή του mega yacht «Blue Lion», ενός από τα εντυπωσιακότερα δημιουργήματα των ναυπηγείων Blohm + Voss. Οι αχτίδες του ήλιου έπεφταν στο καπό και στις ζάντες του επονομαζόμενου «summer car», το οποίο έμοιαζε με τεράστιο διαμάντι.
Ο πλοιοκτήτης ρούφηξε μια γουλιά από το κοκτέιλ του. «Αυτό εδώ είναι το αγαπημένο μου αυτοκίνητο» είπε. «Ισως επειδή πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο με γυρίζει πίσω, στα φοιτητικά μου χρόνια σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ» συνέχισε. «Κάποιοι γονείς συμφοιτητών μου συνήθιζαν να εμφανίζονται με τέτοιες Chevrolet Caprice όταν ξεκινούσαν οι διακοπές» συμπλήρωσε. Ο κ. Ευπαλίδης, συλλέκτης πανάκριβων αυτοκινήτων, είχε ακολουθήσει το παράδειγμα του εκκεντρικού θρύλου του τένις Βίτας Τζερουλάιτις. Φρόντισε να καλύψει τις ζάντες της Chevrolet με αυθεντική πλατίνα. Ενα δάκρυ συγκίνησης έτρεξε από τα μάτια μου. Σκέφθηκα ότι ο κ. Ευπαλίδης είναι πάντα τόσο γενναιόδωρος αλλά και σωστός στις επιλογές του.
Ο μπάτλερ Σουλπίκιος εμφανίστηκε στο κατάστρωμα. Στα χέρια του με τα ολόλευκα γάντια κρατούσε το κρυστάλλινο ομοίωμα του αργαλειού της Πηνελόπης. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων βρισκόταν πραγματικά σε διάθεση να γυρίζει συνέχεια στο παρελθόν. Οι εικόνες της Ιθάκης του Οδυσσέα και της πιστής Πηνελόπης με τον αργαλειό, κοντά στο παράθυρο των ανακτόρων… Ο μπάτλερ έλαβε την εντολή να «στείλει» τον αργαλειό-μινιατούρα (μέσα σε πακέτο με ασημένιες κορδέλες) στον Αλέξη Τσίπρα. Magnifique!

Ο Πρωθυπουργός, τα yachts και η… Αριστερά του χαβιαριού

Ο Πρωθυπουργός με φόντο τα καταγάλανα νερά του Ιονίου ανακοίνωσε μερικά εικοσιτετράωρα πριν το τέλος των μνημονίων για τη χώρα.
Ο Ντίντης Ευπαλίδης υποστηρίζει ότι το σκηνικό (χωρίς ίσως να το επιθυμούσαν οι ίδιοι οι Συριζαίοι) είχε ένα «άγγιγμα» από… vintage και χρυσόσκονη παλιών, glamorous εποχών. Κάτι που επιφανειακά τουλάχιστον δεν ταιριάζει με το σκεπτικό των συντρόφων της παραδοσιακής Αριστεράς. Τώρα όμως αισθάνομαι ότι μας έχει «τυλίξει» ένα πορτοκαλόχρυσο σύννεφο από την Αριστερά του χαβιαριού. Τα super yachts της ελληνικής επιχειρηματικής ελίτ και των ξένων μεγιστάνων ταξίδευαν κάπου στο βάθος της εικόνας. Παραδοσιακά άλλωστε οι ισχυροί του χρήματος επιλέγουν τον Αύγουστο τις θάλασσες του Ιονίου. Αρκετά κοντά βρίσκεται ο Σκορπιός που κάποτε φιλοξενούσε τον Αριστοτέλη Ωνάση και την υπέρκομψη Jackie O με το εμβληματικό little black dress. Η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία τον συνόδεψε στο ταξίδι του, προτίμησε κομψό nude φόρεμα με αρχαιοελληνικού τύπου ντραπέ, επηρεασμένη ίσως από το στυλ της Πηνελόπης.
Ο θόρυβος από τις μηχανές του μικρού αλλά υπερσύγχρονου Princess V65 (με VIP καμπίνα και stylish bar) με επαναφέρει στη σύγχρονη εποχή.

Ο Νιάρχος και οι ολλανδοί μεγαλοεπιχειρηματίες

Το καλλίγραμμο κορίτσι δίπλα στον οδηγό φοράει ασημένιο κρυσταλλιζέ μπικίνι της Donatella Versace. Το υλικό του μοιάζει με το εκπληκτικό φόρεμα της Donatella που επέλεξε η Τζένιφερ Λόπεζ για τα βραβεία MTV. (Εικόνες από τους σημαντικότερους ιταλικούς οίκους και «ρεπορτάζ» για την κυριαρχία των μεγάλων brand της γειτονικής μας χώρας έναντι των Γάλλων μπορείτε να διαβάσετε στην ενότητα fashion του ΒΗmagazino). Τα ελικόπτερα πετούν συνέχεια πάνω από την Ιθάκη. Κάποιο από αυτά προσγειώνεται σε mega yacht με σκοπό να μεταφέρει στη Σπετσοπούλα κάποιους καλεσμένους. Ο Σπύρος Νιάρχος επέστρεψε στο ιδιωτικό νησί της οικογένειας. Λίγες μόλις βραδιές πριν απολάμβανε το δείπνο του στο εστιατόριο «Ορλώφ» στο νησί της Μπουμπουλίνας. Ακριβώς απέναντι, στο Πόρτο Χέλι, κάνει τις διακοπές του ο ολλανδικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας Κουέντιν Ντρίσμαν. Ο κ. Ντρίσμαν μαζί με τον αδελφό του Μαρκ αγόρασαν έκταση στην περιοχή πολύ κοντά σε αυτή των βασιλέων της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ και Μάξιμα…

Οι αδελφές Ολσεν και η ελληνολάτρις βαρόνη…

Μμμ! Beyond Luxury! Από το mansion των Ντρίσμαν στο iconic «New Sofia Hotel» στην Μπαρτσελόνα των διάσημων αρχιτεκτόνων. Ο βαρόνος Γκι Ουλέν, ο οποίος έχει νοικιάσει βίλα στο Πόρτο Χέλι, «πέρασε» από την υπέρλαμπρη μονάδα φιλοξενίας στην Avenida Diagonal. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν η σύζυγός του Μιμή, η οποία έχει δημιουργήσει στενές φιλίες με Ελληνες, αισθάνεται την επιθυμία να «τοποθετήσει» το brand των ρούχων της στο famous αυτό shopping district. Τα outfits πάντως που σχεδιάζει η ελληνολάτρις βαρόνη βρίσκονται σε κορυφαίες boutiques στο Παρίσι, στην Courchevel και στο Ασπεν του Κολοράντο.

Οι αδελφές Ολσεν, οι οποίες έφθασαν με θαλαμηγό στην Πάτμο, συνεχίζουν να σχεδιάζουν την επίσης πολυτελή σειρά ρούχων «The Row». Οι δίδυμες Μαίρη-Κέιτ και Ασλεϊ έκαναν το μπάνιο τους στην Ψιλή Αμμο, μια παραλία που δεν συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Τα κορίτσια είναι οι κόρες του πάμπλουτου κατασκευαστή ακινήτων και τραπεζίτη Ντέιβιντ Ολσεν. Κατάξανθες, με τεράστια γαλαζοπράσινα μάτια, μικροσκοπικές (το ύψος τους δεν ξεπερνάει τα 1,57 μ.) ασχολούνται και με την ηθοποιία. Η Μαίρη-Κέιτ είναι παντρεμένη με τον γιο του Νικολά Σαρκοζί, Ολιβιέ. Στο νησί της Αποκάλυψης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες και ο δημοφιλής international editor at Large της αμερικανικής «Vogue» Χάμις Μπόουλς. Ο κ. Μπόουλς απολάμβανε το ποτό του στην «Αστοιβή» και το φαγητό του στο «Κύμα». Πώς είναι άραγε να συνεργάζεται με την… υπερσνόμπ εκδότρια της αμερικανικής «Vogue» Αννα Γουίντουρ; Φαντάζομαι δύσκολο…

Ο James Bond της… καρδιάς μου

Μια μεγάλη συντροφιά από επιχειρηματίες και εφοπλιστές συζητούν γύρω από την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην Ιθάκη. Old money πλοιοκτήτης μιλάει για την «επικοινωνιακή αλαζονεία» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ντίντης Ευπαλίδης ρίχνει ένα «κλεφτό» βλέμμα στον μεγάλο καθρέφτη του yacht. Ο ίδιος, γνωστός αλαζόνας και ωραιοπαθής, πιστεύει ότι είναι… περισσότερο γοητευτικός από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, με τον οποίο μοιράζεται το ίδιο πάθος για τα κοστούμια Tom Ford. Αχ! Ο αγαπημένος μου, φιλάνθρωπος Ντέιβιντ, στον οποίο (δίκαια) απονέμεται το βραβείο του προέδρου της UEFA… Πιστεύω ότι αυτός θα ήταν ο ιδανικός για τον ρόλο του James Bond. Ξεκινώντας έτσι μια νέα εντυπωσιακή καριέρα στον χώρο του θεάματος. Το ζεύγος Μπέκαμ δεν επισκέφθηκε εφέτος την Ελλάδα και το «Amanzoe» στο Πόρτο Χέλι. Μεγάλα όμως ονόματα του παγκόσμιου star system τα οποία έκαναν διακοπές στην Ελλάδα φιλοξενήθηκαν από την οικογένεια Λάτση στις θαλαμηγούς της. Το καλοκαίρι τελειώνει και δεν θα μπορούσα παρά να αναφερθώ στη low profile Μαριάννα Λάτση και στον γιο της, διεθνή παραγωγό ταινιών Πάρι Κασσιδόκωστα.

Οι άνθρωποι φιλοξένησαν στα σκάφη τους από τον Μάθιου Μακόναχι, τη Μόνικα Μπελούτσι και τον Τομ Χανκς μέχρι διεθνούς ακτινοβολίας επιχειρηματίες. Απλά, ήσυχα, χωρίς φανφάρες. Δεν το έχουν ανάγκη άλλωστε.
Αρκετά πιο μακριά, στη Σκιάθο, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ ο γάμος της κόρης του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου Αλεξάνδρας με τον βελγικής καταγωγής αντικέρ Noach Vander Beken. Οι πάντες ήταν εκεί. Η θάλασσα είχε γεμίσει από τα mega yachts των προσκεκλημένων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ