Το κρυστάλλινο ποτήρι με τα χρυσαφένια κύματα του Gaja Gaia & Rey, ενός chardonnay του 2015, ήταν τοποθετημένο δίπλα στο ζουμερό burger DeBragga. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης πρόσθεσε μερικά ακόμη παγάκια στο κρασί, παραγωγής του περίφημου Domaine Roulot στην περιοχή Meursault. Ο παιδικός μου φίλος χαμογέλασε ικανοποιημένος για το γευστικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Το μεσημεριανό γεύμα, στο πάτιο της έπαυλής του στη Βουλιαγμένη, μέσα σε πραγματικά μεγαλειώδες, αποικιοκρατικού τύπου σκηνικό, έδειχνε απόλυτα επιτυχημένο. Ο κ. Ευπαλίδης με αφορμή τη μεγάλη γιορτή των «Ποσειδωνίων» είχε προσκαλέσει ειδικά από τη Νέα Υόρκη τους σεφ των ξακουστών για την ποιότητά τους στην επιλογή κρεάτων εστιατορίων «Cote» και «DeBragga». Ενα τεράστιο μπλε mega yacht, τελευταίο απόκτημα των ναυπηγείων Lurssen, δημιουργούσε κινηματογραφικού τύπου θέαμα. Κάποια στιγμή νόμιζες ότι μπορούσες απλώνοντας το χέρι σου να αγγίξεις τα κορίτσια με τα μικροσκοπικά μπικίνι που είχαν σκαρφαλώσει στο upper deck. Παρακολουθούσα τη συζήτηση μεταξύ τεσσάρων ελλήνων και ξένων πλοιοκτητών.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι επενδύσεις στη ναυτιλία, το χτίσιμο νέων πλοίων αλλά και το πόσο είναι θωρακισμένη η ευρωζώνη έναντι της ιταλικής κρίσης. Επιασα με τις άκρες των δαχτύλων μου το ολομέταξο black & white φουλάρι του Ferragamo. Σκέφτηκα ότι η κρίση στην όμορφη γειτονική χώρα δεν ενδιαφέρει καθόλου τις πολυέξοδες, «εθισμένες» στις πανάκριβες ιταλικές φίρμες, συζύγους των ανά τον κόσμο billionaires. Είμαι σίγουρη ότι ο Γκλεν Κιμ, πρώην σύμβουλος των κ.κ. Βαρουφάκη και Τσακαλώτου, θα είχε κάτι ενδιαφέρον να «πει» γύρω από τις συγκεκριμένες οικονομικές εξελίξεις οι οποίες προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Ο κορεάτης σύμβουλος σε μυκονιάτικες βόλτες

Ο Γκλεν Κιμ φαινόταν ξεκούραστος στη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του (την προηγούμενη εβδομάδα) με φόντο το Νησί των Ανέμων. Ο λάτρης των μαύρων γυαλιών ηλίου σε ύφος και στυλ Τζέιμς Ντιν κ. Κιμ, πολυσυζητημένος πρώην σύμβουλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στέλεχος πριν από χρόνια της Lehman Brothers, κυκλοφόρησε ελάχιστα, είναι η αλήθεια, στα κατάλευκα Ματογιάννια. Ο Γκλεν έκανε μια σύντομη βόλτα στο κέντρο του νησιού και αμέσως μετά έσπευσε να βρει «καταφύγιο» στο gathering το οποίο πραγματοποιήθηκε στη μινιμαλιστικού ύφους κατοικία ελλήνων φίλων του επιχειρηματιών, σε προάστιο της Μυκόνου. Κάπου εκεί, ανάμεσα σε λαμπερά mansions που μοιάζουν να «αιωρούνται» στα απόκρημνα βράχια πάνω από τη θάλασσα, κοντά στις ταπεινές, ατίθασες κατσικούλες που τόσο αγάπησε η ελληνικής καταγωγής ντίβα της r & b Αριάνα Γκράντε, «ανακάλυψα» τον συνήθως απόμακρο Γκλεν.
Ο πρώην σύμβουλος των υπουργών Οικονομίας Βαρουφάκη και Τσακαλώτου επισκέπτεται συχνά την Αθήνα, η Μύκονος όμως αποτελούσε κάτι σαν… μακρινό όνειρο για αυτόν, ίσως λόγω φόρτου εργασίας. Ο Γκλεν απόλαυσε τις ολιγοήμερες διακοπές του, δεν είχε όμως την ευκαιρία να επισκεφθεί τα trendy spots, καλά εστιατόρια και night clubs. Εκεί όπου η κρυσταλλιζέ περικεφαλαία του Λάκη Γαβαλά («τρέχει» τώρα το ιστορικό «Pierro’s») έκλεψε την παράσταση. Ο Γκλεν Κιμ έχει πάντα άποψη γύρω από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Γνωρίζει αρκετά για το Σκοπιανό, τον ενδιαφέρει η ημερομηνία των εκλογών, προτιμάει όμως να κρατάει το στόμα του κλειστό…

Κοινωνικές εκδηλώσεις από τη Μύκονο στις Σπέτσες

Κοιτάζω μακριά στο απέραντο γαλάζιο. Ψάχνω απεγνωσμένα για αυτά τα πολυσυζητημένα σύννεφα λευκού καπνού που σε κάποια στιγμή λέει θα κάνουν την εμφάνισή τους στον ορίζοντα, ξεκαθαρίζοντας έτσι την υπόθεση του Σκοπιανού. Η απαλή μουσική και το τσούγκρισμα των ποτηριών που φθάνουν στα αφτιά μου έχουν ως «αφετηρία» την κατοικία του Γιάννη και της Φλώρας Κατσαούνη. Ο δυνατός ήχος από τις ρόδες του αυτοκινήτου με κάνει να γυρίσω το κεφάλι μου. Οι πολυεκατομμυριούχοι, διάσημοι κομμωτές Αλαν Πίτερς-Ρέτζιναλντ και Τζον-Τσαρλς Γουόρθινγκτον, κάτοικοι Λονδίνου, είναι ανάμεσα στους προσκεκλημένους στο σπίτι των ελλήνων επιχειρηματιών. Οι Γουόρθινγκτον και Πίτερς, ιδρυτές του ομώνυμου, διεθνούς φήμης κομμωτικού brand, έχουν αγοράσει εδώ και λίγα χρόνια σπίτι στα Χουλάκια που κάποτε ιδιοκτήτης του ήταν ο Πέτρος Κωστόπουλος. Οι επιχειρηματίες και εφοπλιστές συζητούσαν για τα «Ποσειδώνια», που είναι τελικά κάτι περισσότερο από μια μεγάλη γιορτή της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Είναι πάνω από όλα εμπορικές συμφωνίες, ευκαιρία για νέες συνεργασίες και επισκέψεις επιφανών προσωπικοτήτων. Η συζήτηση σε κάποια στιγμή πέρασε στα ευχάριστα κοινωνικά γεγονότα του καλοκαιριού. Γάμοι και βαπτίσεις με φόντο θάλασσες και δαντελωτές ακρογιαλιές. Η Ούρσουλα έσπευσε να «διορθώσει» κάποιους που αναφέρονται με λεπτομέρειες στη βάπτιση της λιλιπούτειας κόρης του ζεύγους Φίλιππου Λαιμού και Μαριάννας Λαιμού-Γουλανδρή. Η βάπτιση δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ερμιόνη και την «Κοιλάδα» (ιδιοκτησίας των παππούδων Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη) αλλά στο γραφικό κτήμα Λαιμού στις Σπέτσες.

Οι Μπέκαμ και η εγγονή της Γιάννας…

Ο ήλιος έχει σηκωθεί ψηλά. Μια καλή ευκαιρία για βόλτες κοντά στη θάλασσα. Προσπαθώ να δέσω το μεταξένιο μαντίλι του Ferragamo γύρω από το κόκκινο παντελόνι. Ακριβώς όπως έκανε η Βικτόρια Μπέκαμ στο «White Garden», που βρίσκεται στην ταράτσα του δημοφιλούς, ψαροφαγικού λονδρέζικου εστιατορίου «Scott’s». Εφοπλιστές οι οποίοι κατοικούν στη βρετανική πρωτεύουσα, ταξίδεψαν όμως στην Αθήνα για τα «Ποσειδώνια», με πληροφόρησαν ότι η Βικτόρια (θα επισκεφθεί και πάλι το καλοκαίρι την Ελλάδα με τον «άτακτο» Ντέιβιντ και τα παιδιά) θα ανακοινώσει σύντομα μεγάλη επιχειρηματική συνεργασία για το παγκοσμίου φήμης brand ρούχων που σχεδιάζει η ίδια. Μια συνεργασία με ελληνικό μάλιστα ενδιαφέρον.
Οι ίδιοι πλοιοκτήτες με ενημέρωσαν ότι η εγγονή της Γιάννας Αγγελοπούλου (από την κόρη της Καρολίνα) βαφτίζεται στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στο Χαλάνδρι. Στη μικρή θα δοθεί το όνομα Ισαβέλλα. Μετά το τέλος της βάπτισης οι ευτυχείς γονείς Βασίλης και Καρολίνα Αμβροσίου θα υποδεχθούν τους φίλους τους στην κατοικία των παππούδων Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου στη Φιλοθέη. Πρόκειται για το σπίτι που επισκέφθηκαν πριν από μερικές ημέρες ο Κάρολος και η Καμίλα. Το πριγκιπικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας συνδέει στενή φιλία με τον Θόδωρο και τη Γιάννα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ