Η πεταλούδα κάθισε πάνω στο κρυστάλλινο, σε σχήμα ροζ τριαντάφυλλου, δαχτυλίδι των Dolce & Gabbana. Ξαφνικά άνοιξε τα φτερά της και πέταξε με κατεύθυνση τους εντυπωσιακούς πύργους του Σαν Τζιμινιάνο. Επέστρεψε όμως γρήγορα. Ο έκπτωτος πρίγκιψ Βλαντίμιρ έμοιαζε γοητευμένος από την πτήση της butterfly, τυλιγμένης σε ένα πέπλο εκτυφλωτικών χρωμάτων. Η μικρή μεσαιωνική πολιτεία, το «μαργαριτάρι της Τοσκάνης», έτσι όπως «απλωνόταν» μπροστά μας, θύμιζε κινηματογραφικό σκηνικό. Η Ούρσουλα έχασε ξαφνικά την ισορροπία της.

Την παρακολούθησα να προσγειώνεται μέσα στους αμπελώνες, ακολουθώντας τις… χιλιάδες σταγόνες κρασιού οι οποίες εκτοξεύθηκαν από το baccarat ποτήρι. Ο ρωσικής καταγωγής γαλαζοαίματος και οι ιταλοί και έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι απολάμβαναν τη μεσημεριανή ηρεμία ξέσπασαν σε δυνατά γέλια. Ο οικοδεσπότης, κορυφαίος businessman της γειτονικής χώρας, δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστο το συγκεκριμένο, αστείο θέαμα.

«Ακόμα και αυτά τα μάλλον ανόητα κοριτσάκια τα οποία έπαιρναν μέρος στα «Μπούνγκα-Μπούνγκα» πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι γνωρίζουν ότι στους αγρούς και αμπελώνες είναι καλύτερα να αποφεύγουμε τα δωδεκάποντα» σχολίασε. Τα μέλη της συντροφιάς, μπροστά από μια πιατέλα του οίκου Christofle γεμάτη με εκλεκτά τυριά, σχολίαζαν το deal το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα με «φόντο» τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο γοητευτικός ιταλός αμφιτρύων, στο mansion της ειδυλλιακής Τοσκάνης, αγόρασε μία από τις πρώτες βίλες οι οποίες ετοιμάζονται (με αργό ρυθμός είναι η αλήθεια) μέσα στο ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Οι νέοι ιδιοκτήτες, σαουδάραβες και τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες, πληροφορούμαι ότι έχουν «εξασφαλίσει» τα πλέον προνομιούχα τραπέζια στο «Matsuhisa Athens». Διαβεβαίωσα τους έλληνες και ιταλούς φίλους ότι το ιαπωνικής κουζίνας εστιατόριο ύστερα από γρήγορη ανακαίνιση ανοίγει και πάλι τις ξύλινες, χειροποίητες πόρτες του. Στο spot του διάσημου σεφ Nobu Matsuhisa θα πραγματοποιηθούν άλλωστε τα πιο exclusive gatherings των Ποσειδωνίων.

Το πάρτι Οφερ στη θαλαμηγό και το φόρεμα Saab

Μικρές και μεγάλες κουκκίδες λάσπης είχαν κολλήσει στο φλοράλ φόρεμα της Ούρσουλα. Ταλαιπωρημένη, ντροπιασμένη, με τα λευκά «Knifer» παπούτσια του Balenciaga στα χέρια, σωριάστηκε στην μπαμπουδένια πολυθρόνα. Προσπάθησα – ανεπιτυχώς – να την παρηγορήσω. Μερικά λεπτά αργότερα πλησίασα τη θορυβώδη συντροφιά εκπροσώπων του ναυτιλιακού χώρου, νεαρών επιχειρηματιών και εκθαμβωτικά ωραίων μοντέλων. Ο πλοιοκτήτης με καταγωγή από την Ανδρο σχολίαζε ότι ο Εγιάλ Οφερ, ισχυρή προσωπικότητα στον διεθνή χώρο των business, θα «πετάξει» τον ερχόμενο Ιούνιο στην Αθήνα με αφορμή τη σημαντική γιορτή της ναυτιλίας μας.

Ο shipowner διαβεβαίωνε μάλιστα ότι το private party του κ. Οφερ θα πραγματοποιηθεί πάνω στην ιδιόκτητη θαλαμηγό του. Ενας άλλος επιχειρηματίας, ο οποίος αγοράζει τις ίδιες ακριβώς μαρινιέρες με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναρωτήθηκε αν όντως ο Εγιάλ θα «κατεβάσει» στα ελληνικά νερά το δικό του yacht ή αν θα επιλέξει να ενοικιάσει πολυτελές σκάφος. Ο νεαρός εφοπλιστής επιμένει όμως ότι το gathering θα γίνει στη θαλαμηγό Οφερ. Κάποιοι έλληνες πλοιοκτήτες έχουν δεχθεί ήδη την πρόσκληση. Σε προφορικό προς το παρόν επίπεδο. Μετά το τέλος των Ποσειδωνίων είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι θα «πετάξουν» στο ρομαντικό Σορέντο (σας έχω ενημερώσει σχετικά) με αφορμή τους γάμους του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα με την όμορφη (έχει επιλέξει νυφικό Elie Saab) Δήμητρα Μέρμηγκα.

Οι λάτρεις της τέχνης θα παραμείνουν στην Αθήνα κάνοντας μάλιστα μια γρήγορη διαδρομή ως το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η μεγάλη μας γλύπτρια Σοφία Βάρη θα παρουσιάσει εκεί ένα μεγάλων διαστάσεων έργο με τίτλο «We love Greece». Εργο που ζήτησε ειδικά από την εικαστικό η Διεθνής Αμνηστία. Βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή και θα μεταφερθεί κάτω από υψηλούς κανόνες ασφαλείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αναρωτιέμαι αν ο διάσημος singer Στινγκ, ο οποίος εμφανίζεται το ίδιο βράδυ (22 Ιουνίου) στο Ηρώδειο, και τρέφει απεριόριστο θαυμασμό για τη Σοφία Βάρη-Μποτέρο, προλάβει να πεταχτεί μέχρι τον εθνικό μας αερολιμένα…

Σανίδες σερφ για τους γκιουλενιστές

Παρατηρώ μαζί με τον έκπτωτο πρίγκιπα Βλαντίμιρ τις εκφράσεις στο πρόσωπο της Ούρσουλα. Αισθάνεται σίγουρα άβολα. Οι ιταλοί επιχειρηματίες ρωτούν την άποψή μας γύρω από την κλιμάκωση της προκλητικότητας των Τούρκων στο Αιγαίο. Το ξανθό top model που μοιάζει εξαιρετικά με τη λάτρι της Νότιας Ιταλίας, αγαπημένη ηθοποιό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Σκάρλετ Τζοχάνσον, είναι περίεργο να πληροφορηθεί αν οι εχθροί του καθεστώτος Ερντογάν… φθάνουν στην Ελλάδα με yachts ή ταπεινές βάρκες. Ο Βλαντίμιρ της λέει ότι κάποιοι έχουν αριβάρει στο Αιγαίο με… σανίδες του σερφ. Η χρυσόξανθη καλλονή σπεύδει να ενημερωθεί με λεπτομέρειες για τη δράση του Φετουλάχ Γκιουλέν!

Επιστρέφω στην Αθήνα. Ενα ολόχρυσο, αστραφτερό στεφάνι γεμάτο προσκλήσεις (οι πιο ενδιαφέρουσες ξεκινούν στα μέσα Μαΐου) με περιμένει. Οι βαφτίσεις των λιλιπούτειων γόνων των εφοπλιστικών οικογενειών Παναγιωτίδη και Χατζηγιάννη θεωρούνται μέχρι στιγμής τα πιο σημαντικά κοινωνικά γεγονότα στους κύκλους των βορείων προαστίων. Πληροφορούμαι ότι ακολουθεί η βάφτιση της κόρης του ζεύγους Γιώργου και Στέλλας Βιλδιρίδη (11 Μαΐου) στο Balthazar, που ανοίγει και πάλι τους χαρακτηριστικούς φιλόξενους κήπους του.

Λίγα χρόνια πριν είχα αναφερθεί σε ελληνο-ισπανικό γάμο με touch από τη διεθνή τράπεζα Santander. Νομίζω ότι είχα στενοχωρήσει κάποιους όταν αποκάλυψα το ευτυχές αυτό γεγονός. Ισως επειδή και οι δύο οικογένειες επιθυμούσαν να το κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ενα δαντελένιο κόκκινο μαντίλι του φλαμένγκο πέφτει ξαφνικά μπροστά στα πόδια μου. Εχω την αίσθηση ότι θα συμβεί κάτι ευχάριστο πάλι στους κόλπους της ελληνικής οικογένειας…

Mansions-απόρθητα φρούρια και διαμάντια του Graff

Στενοί φίλοι μου διηγούνται άγρια περιστατικά με κλοπές και ξυλοδαρμούς στα βόρεια προάστια. Η σύζυγος γνωστού βιομηχάνου αφήνει τα δάκρυά της να τρέξουν πάνω σε ένα μαντήλι Chanel. Μου εκμυστηρεύεται ότι οι ληστές άρπαξαν τα κολιέ της με τα μυθικά μπλε διαμάντια του εμβληματικού οίκου Graff. Οι ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών οχυρώνονται πίσω από τους ψηλούς τοίχους. Υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας και συνεχείς προσλήψεις καλογυμνασμένων bodyguards σε μια συνεχή προσπάθεια να διασώσουν τις περιουσίες τους.

Η Ούρσουλα επιμένει ότι πρέπει να μετατρέψει σε απόρθητο φρούριο τη θεαματική βίλα της στις Σπέτσες με εκπληκτική θέα στη Σπετσοπούλα των Νιάρχων. Στο νησί της Μπουμπουλίνας το νέο hot spot IVY στην παραλία της Αγίας Μαρίνας ετοιμάζεται για μεγάλες βραδιές. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα μικρό NAMMOS πάνω στο little island. Η Ιωάννα Μαρινοπούλου μου θυμίζει ανέμελες εποχές της εφηβείας όταν κάνει ποδήλατο στις Σπέτσες.

Η Μύκονος ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον πρώτο μεγάλο «εφοπλιστικό γάμο» με ολονύχτιο πάρτι on the beach.
Ανηφορίζω στην Κηφισιά. Τα βόρεια προάστια την άνοιξη μου δημιουργούν μια γλυκιά μελαγχολία. Το περιβάλλον στο 21 Restaurant είναι όμως πάντα χαρούμενο, λαμπερό, αισιόδοξο. Η Ράντα Γκαντούρ και η Ράνια Χούρι απολάμβαναν μία από τις ζεστές ανοιξιάτικες βραδιές το φαγητό τους σε ένα από τα κομψά τραπέζια…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ