Οι φιγούρες «περνούσαν» με κινηματογραφική ταχύτητα μέσα από την αστραφτερή επιφάνεια του Corinthian Helmet Necklace. Σκέφτηκα ότι το μενταγιόν σε σχήμα αρχαίου κορινθιακού κράνους, κατασκευασμένο από γνήσιο ασήμι, λειτουργούσε σαν ένας μικρός εντυπωσιακός καθρέφτης. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής, λάτρης των ανδρικών κοσμημάτων με την υπογραφή Marcos de Andrade, άγγιζε με τις άκρες των δαχτύλων του τις κοφτές γωνίες. Πρόσεξα ότι ο νεαρός σαουδάραβας κροίσος το άφηνε να… αιωρείται πάνω στο χειροποίητο by Savile Row ύφασμα της κελεμπίας του.

Μια γνώριμη γυναικεία φιγούρα εμφανίστηκε ξαφνικά στον «μαγικό» ασημένιο καθρέφτη. Η ξανθιά κυρία έβγαλε από τη Himalayan Birkin Hermes τσάντα τη θήκη με τα πούρα της. Ο golden heir σχολίασε ότι η limited edition bag από δέρμα κροκοδείλου στοίχιζε γύρω στα 200.000 ευρώ. Οι περισσότεροι οι οποίοι κυκλοφορούν στα «κλειστά» σαλόνια της Γενεύης και της Νέας Υόρκης γνωρίζουν άλλωστε το πάθος της γυναίκας γύρω από την απόκτηση πανάκριβων αντικειμένων και μυθικών έργων τέχνης.

Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής αναφέρθηκε σε… επιφανή νίκη (πριν από μερικές ημέρες) της elegant Ελληνίδας. Μια νίκη στον χώρο της τέχνης η οποία έγινε θέμα συζήτησης στους κύκλους του διεθνούς τζετ σετ. Η συλλέκτρια κατόρθωσε να αποκτήσει έναντι του ποσού των εξίμισι εκατομμυρίων ευρώ περίφημο καθρέφτη της διάσημης εικαστικού Claude Lalanne. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν ο golden mirror της 93χρονης γαλλίδας εικαστικού θα μεταφερθεί στην ολοκαίνουργια πολυτελή βίλα της ελληνίδας κολεξιονέρ στη Μύκονο…

Η Μύκονος… μετακόμισε στην Courchevel

Ο νεαρός εστεμμένος από τη Σαουδική Αραβία σηκώνεται από τη θέση του. Το design necklace με την αρχαία κορινθιακή περικεφαλαία έτσι όπως κουνιέται στον λαιμό του «παρουσιάζει» την εικόνα της καμήλας Αϊντάν να στέκει αγέρωχη στη Saadiyat Public Beach του Αμπου Ντάμπι. «Αχ η γλυκιά πτωχή μου Αϊντάν» αναφωνεί ο Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής. «Ετοιμάζεται για το μεγαλειώδες, καλοκαιρινό ταξίδι της στη Μύκονο» συμπληρώνει. Οι εικόνες της περσινής μεγάλης συναυλίας του Αντώνη Ρέμου στο «Νάμμος» της Ψαρούς, με τα συμπαθή ζώα να αποτελούν μέρος του «εξωτερικού ντεκόρ» κάτω από τις κόκκινες τέντες, έρχονται στο μυαλό μου.

Ο τούρκος αοιδός Μουσταφά Σαντάλ, ο οποίος παρακολουθεί… συγκλονισμένος την κατάρρευση του εθνικού νομίσματος της χώρας του, έχει εκφράσει την επιθυμία να εμφανιστεί σε big private (αυτή τη φορά) πάρτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε Mykonian mansion. Ο συμπαθής singer, παρτενέρ των Ρέμου – Alama στην περσινή συναυλία on the beach, δεν «πέταξε» πριν από μερικά εικοσιτετράωρα στην Courchevel, ακολουθώντας το παράδειγμα συμπατριωτών του μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι ισχυροί του χρήματος «έστησαν» ξέφρενο πάρτι στο πανάκριβο θέρετρο των Γαλλικών Αλπεων.

Οι έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές ανέβασαν και πάλι τη γαλανόλευκη στον υψηλότερο ιστό της διασκέδασης και του διαμαντοφόρου glamour. Το «Nammos Courchevel 1850» ήταν γεμάτο από γνωστές φυσιογνωμίες του ελληνικού επιχειρείν. Αυτοί που ξέρουν άλλωστε επισκέπτονται τα θέρετρα των Γαλλικών και Ελβετικών Αλπεων αυτή ακριβώς την εποχή.

Η Κιράτ του Σεν Λοράν και το σπίτι στην Πάρο

Η Κιράτ Μπαχάλ εξακολουθεί να είναι απίστευτα γοητευτική έτσι όπως την κοιτάζω μέσα από τους χρυσούς, «στολισμένους» με τα γνωστά ογκώδη πουλιά, καθρέφτες της Claude Lalanne. Το κορίτσι που στα 19 της μόλις χρόνια γοήτευσε τον Ιβ Σεν Λοράν, με αποτέλεσμα να κερδίσει την κορυφαία θέση στις πασαρέλες του, ταξίδεψε στο Παρίσι για το preview της συλλογής που η γαλλίδα εικαστικός παρουσίασε στην γκαλερί του ελληνολάτρη Ζαν-Γκαμπριέλ Μιτεράν. Η αποκλειστική παρουσίαση των έργων για λίγους και εκλεκτούς έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Ακολούθησε το private dinner στο Μουσείο του Κυνηγιού, ένα πραγματικό κόσμημα για την Πόλη του Φωτός.

Η Κιράτ, μια πάμπλουτη γυναίκα η οποία κινείται στους κύκλους της διεθνούς αριστοκρατίας, διατηρώντας όμως πάντα στενές σχέσεις με τις παλιές συναδέλφους (την Ιμάν, χήρα του Ντέιβιντ Μπόουι αλλά και τη «θορυβώδη» Τζέρι Χολ, πρώην κυρία Μικ Τζάγκερ και νυν σύζυγο του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ), κάθισε δίπλα μου στη διάρκεια του δείπνου. Η γνωστή σήμερα designer κοσμημάτων μού μιλούσε συνέχεια για το όμορφο σπίτι το οποίο απέκτησε στην Πάρο. Ενα mansion στο νησί του Αιγαίου για το οποίο μάλιστα ξόδεψε εντυπωσιακά μεγάλο ποσό. Η Κιράτ λάτρεψε την Ελλάδα όταν πριν από πολλά χρόνια την προσκάλεσε εδώ ο αδικοχαμένος σχεδιαστής μόδας Billy Bo. Η ινδικής καταγωγής Κιράτ συνοδευόταν τότε από τρία επίσης top models του Ιβ Σεν Λοράν. Τη Μούνια, την Πατ Κλίβελαντ και την ελληνικής καταγωγής Μαρία Σνάιντερ.

Διπλωμάτες, εφοπλιστές και η Ρόζμαρι

Επιστρέφοντας από το Παρίσι πληροφορήθηκα ότι ισχυρότατος ξένος διπλωμάτης συνέφαγε σε γραφική περιοχή της Κρήτης με πασίγνωστο έλληνα εφοπλιστή, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μεγάλης τράπεζας. Ο επίσης εφοπλιστής Μιχάλης Χανδρής «κατηφόρισε» στο Πόρτο Χέλι και στην πολυτελή κατοικία old money οικογένειας συναδέλφων του. Ο κ. Χανδρής μοιράστηκε το ίδιο μεγάλο τραπέζι με επιχειρηματίες, ship owners αλλά και την αειθαλή Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία διατηρεί φιλία με τους οικοδεσπότες.

Ενα από τα μεγαλύτερα και πλέον πολυτελή mega yachts του πλανήτη, το λαμπερό «Martha Ann», συνεχίζει το ταξίδι του στο Αιγαίο παρά το σκηνικό έντασης που έχει δημιουργηθεί.

Αρκετά πιο μακριά, στο σαγηνευτικό πάντα Λονδίνο και στο private club «Loulou’s», η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου γιόρτασε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης τα γενέθλιά της. Με τον σύζυγό της εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου στο πλευρό της. Ανάμεσα στους καλεσμένους, η Χέιντι αλ Φαγέντ, όπως επίσης η super rich Ανάρια Ιτσχάνοβα, «γειτόνισσα» του ζεύγους Χατζηιωάννου στο υπερπολυτελές building της βρετανικής πρωτεύουσας «One Hyde Park».

Ο Ανιέλι, ο Σπύρος Νιάρχος και η νέα girlfriend…

Παρακολουθούσα τις οργισμένες αντιδράσεις του προέδρου της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι (η ομάδα του αποκλείστηκε, ως γνωστόν, από τη Ρεάλ στα προημιτελικά του Champions League) στις κερκίδες του «Santiago Bernabéu». Τι να σου κάνει όμως ο γόνος της γνωστής οικογένειας των ιταλών μεγιστάνων όταν μετά το τέλος του αγώνα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβγαλε το Τ-shirt, επιδεικνύοντας έτσι τους πλέον καλογυμνασμένους κοιλιακούς στον πλανήτη; Η εικόνα του Αντρέα έμοιαζε θαμπή, ανίσχυρη, σχεδόν ξεθωριασμένη. Πρέπει να ομολογήσω ότι αισθάνομαι μια συμπάθεια για τον ιταλό μεγαλοεπιχειρηματία. Η οικογένεια Ανιέλι «συνδεόταν» πάντα σε φιλικό επίπεδο με την Ελλάδα.

Ο tycoon Σταύρος Νιάρχος και ο Τζιάνι Ανιέλι ήταν μέχρι το τέλος της ζωής τους αγαπημένοι φίλοι. Οι καλές σχέσεις συνεχίστηκαν αργότερα μεταξύ των παιδιών τους. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής, ο οποίος επισκέπτεται κάποιες φορές τη Niarchos family στο… απόρθητο ροζ σαλέ της στο Σεν Μόριτς, μου «χάρισε» μια αποκλειστική πληροφορία. Ο δευτερότοκος γιος του Greek tycoon Σπύρος Νιάρχος μετά τον χωρισμό του από την 30χρονη γκαλερίστα Ιζαμπέλ Μπίσερ έχει δημιουργήσει δεσμό με ωραιοτάτη, twenty something γόνο της οικογένειας Ανιέλι. Magnifique!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ