Το ογκώδες, σπάνιο ρουμπίνι, τοποθετημένο στο κέντρο του ολόχρυσου Faberge, καθρεφτιζόταν μέσα στα μαύρα γυαλιά του θηριώδους bodyguard. Παρατήρησα ότι γύρω από το μυθικής αξίας πασχαλιάτικο αβγό υπήρχαν και άλλα μικρότερα. Ο σωματοφύλακας είχε στραμμένη την προσοχή του αποκλειστικά και μόνο στο υπέροχο αυτό Faberge egg. Πανάκριβες πέτρες, η εκτυφλωτική λάμψη του χρυσού, άριστα εκπαιδευμένοι bodyguards οι οποίοι θύμιζαν αυτούς που ακολούθησαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο επίσημο ταξίδι του στην Τουρκία.

Ο μπάτλερ και το υπόλοιπο υπηρετικό προσωπικό σερβίριζαν εορταστικά εδέσματα στο μεγάλο τραπέζι του super yacht, φορώντας κατάλευκα γάντια. Με μια θεαματική κίνηση ο μπάτλερ «αποκάλυψε» την ύπαρξη ενός σοκολατένιου αβγού, στο εσωτερικό του ρουμπινοφόρου Faberge. Η οικοδέσποινα χειροκρότησε γεμάτη ενθουσιασμό. Στη συνέχεια μας διηγήθηκε τις λεπτομέρειες του «περιπετειώδους» ταξιδιού της ευφάνταστης, σοκολατένιας δημιουργίας από το ζαχαροπλαστείο Bettys & Taylors of Harrogate του Λονδίνου στις Σπέτσες. Η ολόμαυρη θαλαμηγός είχε δέσει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα μπροστά από το ξενοδοχείο «Poseidonion Grand Hotel».

Δίπλα ακριβώς σε τρία εντυπωσιακά mega yachts («Belita», «AE», «Seakid») που είχαν φθάσει στο νησί της Μπουμπουλίνας από τη Μεγάλη Δευτέρα. Ενας δυνατός θόρυβος με έκανε να σηκωθώ τρομαγμένη από τη θέση μου. Οι ιδιοκτήτες του σκάφους με διαβεβαίωσαν ότι ο… τουρκικός στόλος δεν βρισκόταν στην περιοχή σε μια προσπάθεια να «καταλάβει» και πάλι (μετά από χρόνια και καιρούς) το ιστορικό little island. Η πλατινομαλλούσα οικοδέσποινα, μια… Μπουμπουλίνα νέας κοπής, δείχνει άλλωστε απεριόριστη εμπιστοσύνη στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος επιμένει ότι η Τουρκία του σουλτάνου Ταγίπ δεν μπορεί να μας κερδίσει στο Αιγαίο!

Μέτρα ασφαλείας, εφοπλιστικό gathering, η νέα σχέση

Το μανίκι από το ατσαλάκωτο κοστούμι του bodyguard αγγίζει την πλάτη από το φλοράλ Marni φόρεμά μου. Οι συνδαιτυμόνες μπροστά στα πιάτα με τα υπολείμματα της μαγειρίτσας και των κρεατικών σχολιάζουν τις δηλώσεις του ατρόμητου George Κατρούγκαλου. Πασπαλίζω με λίγη σος γλάσου, στο χρώμα των θαλασσών του Αργοσαρωνικού αυτή τη φορά, την κατρουγκάλειο σοκολατόσουπα.
Ο Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής επισημαίνει ότι οι νεόπλουτοι οικοδεσπότες έχουν μεταφέρει την ιεροτελεστία σερβιρίσματος αριστοκρατικών σπιτιών των Old Hamptons στην ταπεινή Ελλάδα των μνημονίων. Η περίφημη συλλογή τους με αβγά Faberge (συναγωνίζεται σε αξία αυτή των Ρότσιλντ, Φόρμπς και του μεγαλοεπιχειρηματία Ράντι Γκέρμπερ, συζύγου της Σίντι Κρόφορντ) φυλάσσεται αυστηρά αυτό το διάστημα. Η σκληρή εγκληματικότητα και τα καθημερινά πλέον περιστατικά ληστειών στα βόρεια προάστια, όπου κατοικούν οι ίδιοι, τους έχουν κάνει να λάβουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Επιχειρηματίας της νέας γενιάς υποστηρίζει ότι τις ημέρες των εορτών πρέπει να αφήνουμε στο περιθώριο τη ζοφερή πραγματικότητα.

Αναφέρεται στο μεγαλειώδες γλέντι με οβελίες και κοκορέτσι το οποίο ξεκινάει σε μερικές ώρες στην έπαυλη γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, στο κοντινό Πόρτο Χέλι. Το ζεύγος των εφοπλιστών είχε προσκαλέσει –σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του καλά πληροφορημένου businessman –στο λαμπερό mansion το πολυσυζητημένο ζεύγος Βασίλη Κικίλια Τζένης Μπαλατσινού. Ο τέως υπουργός και η γοητευτική πάντα Jenny φαίνεται ότι τελικά θα σουβλίσουν τον οβελία μακριά ο ένας από τον άλλον. Πυκνά γκρίζα σύννεφα εμφανίστηκαν ξαφνικά στην τυλιγμένη με αστραφτερά, αισιόδοξα χρώματα σχέση τους. Κάποιες άλλες όμως πληροφορίες κύκλων ισχυρών εφοπλιστών αναφέρουν ότι η πρόσφατη φιλική γνωριμία της πανύψηλης αδελφής του κυρίου Κικίλια με στενό συγγενικό πρόσωπο της εφοπλιστικής οικογένειας συνεχίζεται…

Ημέρες ξεκούρασης για τον Πάιατ, οι Σαμπάτζι και η Μαριάννα

Το πρεσβευτικό ζεύγος Τζέφρι Πάιατ επιθυμεί να «ανακαλύψει» τα μυστικά όλο και περισσότερων περιοχών της πατρίδας μας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πολύ κοντά στα Χανιά βρίσκεται η βάση της Σούδας, η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τη μεταφορά αυτής του Ιντσιρλίκ. Οι βάσεις, τα διπλωματικά παιχνίδια, η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και οι επισκέψεις μεγαλοεπιχειρηματιών από τη γειτονική χώρα. Μέλη της οικογένειας Σαμπάτζι (ανήκουν στις 10 πλουσιότερες της Τουρκίας) βρέθηκαν με άκρα μυστικότητα στην Αθήνα. Τους «ανακάλυψα» να τρώνε στο λαοφιλές resto «Zurbaran» επί της Πατριάρχου Ιωακείμ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης απολάμβανε το φαγητό του στο επίσης κολωνακιώτικο «NIKKEI». Ανάμεσα σε πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις πληροφορήθηκα για τη βράβευση της Μαριάννας Λάτση, απόφοιτης του London School of Economics, από τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του LSE and Political Science…

Ταξίδια, διαμάχες και ξαφνικές συναντήσεις…

Σπέτσες, Mykonos, Κρήτη, Μπαχάμες. Δύο ζευγάρια γνωστών επιχειρηματιών επέλεξαν την Κένυα ενώ κάποιοι άλλοι ταξίδεψαν σε «παγωμένες» περιοχές και το εντυπωσιακό «Ion Hotel» στην Ισλανδία. Μερικά εικοσιτετράωρα προτού αναχωρήσω από την Αθήνα συνάντησα τυχαία στο «Golden Hall» την Τζίνα Αλιμόνου. Η φιλική σχέση με την πάντα όμορφη Τζίνα είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Η κυρία Αλιμόνου βρίσκεται, ως γνωστόν, σε έντονη δικαστική διαμάχη με τον εν διαστάσει σύζυγό της Παύλο Βαρδινογιάννη. Δεν επιθυμούσα να φέρω σε δύσκολη θέση την Τζίνα. Η ίδια μου ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επιστρέψει στο θέατρο. Θεωρώ ότι οι κατηγορίες τις οποίες προσάπτει στην κυρία Αλιμόνου η πλευρά του Παύλου (δικηγόρος του είναι η κυρία Ελενα Τζούλη, σύζυγος του Πάνου Καμμένου) μοιάζουν κάπως… υπερβολικές.
Μία ακόμη οικογενειακή διαμάχη, γνωστή στους περισσότερους από εμάς, είδε επίσημα πλέον τα φώτα της δημοσιότητας. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του πατέρα τους, επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, με αφορμή περιουσιακά θέματα. Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος και η σύζυγός του Γιάννα αγκάλιασαν τρυφερά τον brother Κωνσταντίνο με τα σοβαρά προβλήματα υγείας, ξεχνώντας τις παλιές διαμάχες. Στη μνήμη μου έρχεται ένα περιστατικό ενάμιση χρόνο πριν με «φόντο» το εστιατόριο «Διόνυσος» απέναντι ακριβώς από την Ακρόπολη. Το ζεύγος Κωνσταντίνου και Γέλλης Αγγελοπούλου απολάμβανε φρέσκο ψάρι και σαλάτες. Μισή ώρα αργότερα έφθασαν στον χώρο οι γιοι του Παναγιώτης και Γιώργος οι οποίοι συνοδεύονταν από τη μητέρα τους, πρώτη σύζυγο του Κωνσταντίνου. Χαιρετήθηκαν, μοιράστηκαν όμως διαφορετικά τραπέζια. Σίγουρα υπήρχε κάτι «περίεργο», μια ψυχρότητα στην ατμόσφαιρα…

Θεαματικές πωλήσεις, και οι Ελληνες του private «Lyford Cay»

Τα βαθυκόκκινα κύματα από το κρασί Domaine de la Romanee-Conti Romanee δημιουργούν εκτυφλωτικά παιχνίδια με τα κρύσταλλα των ποτηριών. Ο Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δείχνει ενδιαφέρον γύρω από την πώληση υπερπολυτελούς mansion στο κέντρο της πόλης, με αγοραστή τον εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση. Η Αννα Αγγελικούση αποφάσισε να εγκαταλείψει για μερικές ημέρες την Ελλάδα με σκοπό να απολαύσει τις διακοπές της στην Τοσκάνη των μαγευτικών αμπελώνων. Ο Γιώργος και η Λήτα Λιβανού ταξίδεψαν στις Μπαχάμες και στον private χώρο φιλοξενίας διεθνών κροίσων «Lyford Cay» στο New Providence. Η Ευγενία Ράτζιβιλ, αδελφή της Φωτεινής Λιβανού, βρίσκεται επίσης στις Μπαχάμες. Ο Ανδρέας και η Αλεξάνδρα Πεταλά είναι μαζί με τα εγγόνια τους στη Φλόριδα των ΗΠΑ. Ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ και η συμπαθής σύζυγός του Μέρι επέλεξαν την Κρήτη, και συγκεκριμένα τα Χανιά, για τις διακοπές του Πάσχα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ