• Αναζήτηση
 • To rendez-vous των Οινοφίλων

  ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2018

  ΤοΒΗΜΑ Team

  24 χρόνια ανελλιπώς «συμβαίνει» το ΟΙΝΟΡΑΜΑ, η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στην Ελλάδα και εννοείται στον κόσμο.

  Μεγάλα και μικρά οινοποιεία, παλιά και νέα και όλο και καλλίτερη ποιότητα κρασιών παρουσιάζονται κάθε χρόνο στο Ζάππειο Μέγαρο. Και όχι μόνον αυτό, διοργανώνονται εκδηλώσεις, που συνδυάζουν γευσιγνωσίες, διαλέξεις αλλά κυρίως εμπορικές συμφωνίες.
  Η Enterprise Greece, ο οργανισμός που ασχολείται με την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό έφερε φέτος αγοραστές από την Ιαπωνία, την Κορέα και την Αγγλία. Αλλά στην έκθεση είδα πληθώρα ξένων που δοκίμαζαν τα κρασιά μας.

  Το ελληνικό κρασί αναβαθμίζεται στην συνείδηση εντοπίων και ξένων και πολλά πλέον κρασιά μας κάνουν «διεθνή καριέρρα». Ποικιλίες όπως το Ασύρτικο μεταφυτεύονται σε διεθνή terroirs, ακόμα και η ρετσίνα μας κερδίζει διεθνή βραβεία και βρίσκεται πλέον στους καταλόγους σπουδαίων εστιατορίων και όχι μόνο ελληνικών, διεθνώς.
  Η προσπάθεια και η καλή δουλειά των Οινοποιών και των Οινολόγων μας, εκτιμάται και αποδίδει καρπούς.

  Γευσιγνώστης
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk