Η φούστα τύπου ομπρέλα από το κατακόκκινο, ανοιξιάτικο φόρεμα του οίκου Alexander McQueen σηκώθηκε ψηλά. Η Θέκλα προσπάθησε να καλύψει τις καλογυμνασμένες της γάμπες με την πλαστική τσάντα, γεμάτη με τα παραδοσιακά ζαχαρωτά της Μυκόνου. Η ηλικιωμένη γυναίκα, καθισμένη στα σκαλοπάτια του κατάλευκου σπιτιού, έδειχνε τελείως αδιάφορη για το εκρηκτικό αυτό παιχνίδι των ισχυρών ανέμων με το πολύτιμο ύφασμα. Ο ήχος από το ξύλινο, χειροποίητο ρολόι, μονότονος αλλά «τρυφερός», σε ταξίδευε σε περασμένες εποχές. Σκέφθηκα ότι αν το γαϊδουράκι, δεμένο πρόχειρα γύρω από τη μεγάλη γλάστρα τής πρόσφατα ασβεστωμένης κατοικίας, δεν «έφερε» στη δεξιά πλευρά την ειδική θήκη της Bottega Veneta, με το iPad στο εσωτερικό της, θα ένιωθα την καυτή ανάσα του θρυλικού Hayreddin Barbarossa στο πρόσωπό μου.

Σκηνές με πειρατές, σεντούκια με πανάκριβα κλεμμένα κοσμήματα, χρυσά σπαθιά να αστράφτουν κάτω από το φως του ήλιου, αρπαγές ωραίων γυναικών στα γραφικά σοκάκια.

Η γιαγιά με το μαύρο μαντίλι γύρω από το ηλιοκαμένο, ρυτιδιασμένο πρόσωπο συνέχισε ατάραχη να ασχολείται με το iPad της. Ο σερβιτόρος στο μοναδικό café το οποίο είναι ανοιχτό αυτή την εποχή στα Ματογιάννια μάς εξήγησε ότι η δαιμόνια old lady θεωρείται από τις πλέον ισχυρές και πλούσιες του νησιού. Δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τουριστικό κλάδο αλλά και σε αυτόν των παραδοσιακών τροφίμων. Η Mykonos παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα αυτή την εποχή. Ολα τα αγαπημένα, trendy spots είναι και θα παραμείνουν κλειστά, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαΐου. Το Πάσχα «πέφτει» νωρίς με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των φημισμένων beach bars και πολυτελών εστιατορίων να κρατούν τις χρυσοφόρες πύλες τους ερμητικά κλειστές…

Bugs Bunny, projects στο Ντουμπάι, το ζεύγος Ανδρεάδη – Ανιέλι

Το classic wooden yacht, σχεδιασμένο από τον Carlo Sciarrelli, έδεσε στο μεγάλο λιμάνι. Το «La Lucha» είχε ανοίξει τα κατάλευκα πανιά του, οι δυνατοί άνεμοι όμως δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα. Το σκηνικό στη Μύκονο είναι αληθινά κινηματογραφικό. Αγριο, μελαγχολικό, αλλά… επικίνδυνα όμορφο. Λίγο αργότερα κατευθυνόμαστε σε ένα από τα προάστια του νησιού. Ο Bugs Bunny, ο τεράστιος ροζ και λευκός λαγός, ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα γλυπτά που κατασκεύασε ο διάσημος νεοϋορκέζος artist Kaws, μας υποδέχεται στον περίβολο του mansion. Τα συνεργεία γνωστού ιταλού αρχιτέκτονα ανακαινίζουν την μινιμαλιστικού ύφους κατοικία με την εντυπωσιακή θέα στα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Η παιδική μου φίλη αισθάνεται υπερήφανη για το απόκτημά της αλλά και τη θεαματική συλλογή έργων τέχνης που στολίζουν εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Γλυπτά και πίνακες του εκλεκτού της, Kaws, όπως επίσης των Kevin Appel, Jackson Pollock, Yves Klein.

Τα… αφτιά του Bugs Bunny δείχνουν προς την παραλία της Ψαρούς. Το δημοφιλές Nammos θα παραμείνει κλειστό. Στενοί μου φίλοι οι οποίοι βρέθηκαν πρόσφατα στο διαμαντοφόρο Αμπου Ντάμπι (δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το νέο Μουσείο του Λούβρου) με πληροφόρησαν ότι κάποιοι εκ των ιδιοκτητών του δημοφιλούς beach bar ταξίδεψαν με κατεύθυνση το κοντινό Ντουμπάι. Οι ίδιοι δεν γνωρίζουν αν η επίσκεψη αφορά κάποια νέα, διεθνή επιχειρηματικά σχέδια με επίκεντρο το δημοφιλές Mykonian spot. (Ολα αυτά μετά την επιτυχία στην Courchevel και έπειτα από κάποιο project που όπως αναφέρουν οι φήμες δεν πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.)

Ξαφνικά, ένα κατακόκκινο ολοκέντητο χαλί φαίνεται να… περνάει γρήγορα πάνω από τα ογκώδη γλυπτά του Kaws. Το ταξίδι του ξεκίνησε από την Ελλάδα, πέρασε στην Ιταλία και θα έχει ευτυχή κατάληξη στο Γκστάαντ. Η Θέκλα μου αποκαλύπτει ότι… μεταφέρει τα νέα γύρω από τους γάμους του 30χρονου Αλέξανδρου Ανδρεάδη με τη Σοφία, εγγονή του θρυλικού μεγιστάνα Τζιάνι Ανιέλι, στενού φίλου του Σταύρου Νιάρχου. Λίγοι, πολύ λίγοι, γνωρίζουν για το γεγονός μέχρι αυτή τη στιγμή.

Γόνοι με εμβληματικά ονόματα και η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Η classic θαλαμηγός «La Lucha» έχει μετακινηθεί στα νερά της Ψαρούς. Βρίσκεται αγκυροβολημένη στο ίδιο ακριβώς σημείο με αυτό που έναν χρόνο πριν το motor yacht (ιδιοκτησίας τούρκων επιχειρηματιών) παραδόθηκε στις φλόγες.
Το κόκκινο, χρυσοκέντητο χαλί συνεχίζει το περιπετειώδες ταξίδι του μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Ελβετικών Αλπεων. Η γαμήλια τελετή και το big party του ζεύγους Ανδρεάδη – Ανιέλι θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Γκστάαντ. Η Θέκλα λέει ότι η grand mother Γερτρούδη είχε δώσει πριν από πολλά χρόνια το «παρών» στους γάμους του Αλέξανδρου Ανδρεάδη (του πρεσβύτερου) με τη Χριστίνα Ωνάση.

Η παιδική μου φίλη επισημαίνει ότι γόνοι ισχυρών ελληνικών οικογενειών οι οποίοι επέλεξαν να παντρευτούν αλλοδαπούς με σημαντικές όμως περιουσίες ήταν οι γιοι και η θυγατέρα του μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου (οι Φίλιππος και Σπύρος νυμφεύτηκαν τις εξαδέλφες Βικτώρια και Δάφνη Γκίνες ενώ η Μαρία τον τραπεζίτη Στεφάν Γκουαζέ) όπως επίσης και η Χρυσάνθη Γουλανδρή. (Ο ιρλανδός επιχειρηματίας Ο’ Ράιλι, ο επονομαζόμενος βασιλιάς της κέτσαπ, ήταν ο εκλεκτός της καρδιάς της.) Η ιταλική φαμίλια Ανιέλι, πέρα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και πολλές άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, διαθέτει μεγάλες συλλογές έργων τέχνης, τις οποίες κατά κύριο λόγο διαχειρίζεται η ωραία, ελληνολάτρις εγγονή Τζινέβρα Ανιέλι-Ελκαν, φίλη επίσης των οικογενειών Ανδρεάδη και Νιάρχου.

Οι πληροφορίες συνεχίζουν να φθάνουν με απίστευτη ταχύτητα. Οι οικογένειες Χατζηγιάννη και Παναγιωτίδη έστειλαν το Save the date. Αρχές Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι βαπτίσεις των λιλιπούτειων βλαστών τους. Η Ισμήνη Παναγιωτίδη επιμελήθηκε μάλιστα την εξαιρετική πρόσκληση για τη βάπτιση του baby girl. Πρόκειται για μια μικρή «αναπαράσταση» της ιστορίας «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Ιδιωτικά δείπνα, εναλλακτικά spots και το ζεύγος Στέιθαμ

Μέσα από τα ολόχρυσα κιάλια του οίκου Lucia Courteille παρακολουθώ τις κινήσεις των εργατών σε μια μεγάλη, προνομιακή έκταση, πάνω ακριβώς από το ιστορικό Mykonian ξενοδοχείο «Λητώ». Επιστροφή στην Αθήνα. Αρκετοί επιλέγουν spots περισσότερο εναλλακτικά. Το μικρό, κομψό γαλλικό εστιατόριο «L’ Audrion» στην καρδιά της Πλάκας, τον δημοφιλή «Δρακούλη» κρεοπωλείο-resto στη Βούλα και το «Papillon» στο Νέο Ψυχικό. Ο νεαρός εφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής, ο οποίος επιλέγει με προσοχή το κρέας της αρεσκείας του, μου εκμυστηρεύεται ότι θα επιστρέψει από το Παρίσι με σκοπό να δώσει το «παρών» στο private dinner της Credit Suisse.

Ο κ. Κουλουμπρής, ο οποίος συνάντησε πριν από μερικές ημέρες τον star Τζέισον Στέιθαμ και τη σύζυγό του Ρόζι Χάντιγκτον-Γουάιτλι στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Costes», μου μιλάει για τη «φιλοξενία» της βραβευθείσας (γύρω από το διεθνές φιλανθρωπικό της έργο) Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στις σελίδες του «Paris Match». O πλοιοκτήτης, σημαντικός κολεξιονέρ, αναφέρεται επίσης στην άφιξη, εντός ολίγων ημερών στην Αθήνα, παγκοσμίου φήμης curator, η οποία θα μιλήσει για το έργο του Μοντιλιάνι. Με «φόντο» private dinner επιφανών προσωπικοτήτων κάπου στο κέντρο της πόλης…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ