Ο Λάζαρος Μαλτέζος αφού μαθήτευσε στα καλύτερα τυροκομεία της Γαλλίας, δημιούργησε στην Εύβοια ένα σύγχρονο τυροκομείο όπου παράγει chèvres από 100% τοπικό ελληνικό γάλα.

Ο κορμός chevre από την Maltezos Farm είναι ένα φρέσκο, κατσικίσιο τυρί με μαλακή υφή, λευκό χρώμα, έντονα γευστικό χαρακτήρα και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Η μυκητοκαλλιέργεια που καλύπτει την εξωτερική επιφάνεια του τυριού, του προσδίδει υπόξινη γεύση και βελούδινη υφή. Εχει επίγευση που διαρκεί, τρώγεται ωμό ή ψημένο και ταιριάζει πολύ σε πράσινες σαλάτες και κρύα σάντουιτς. Δοκιμάστε το με τσάτνεϊ, σε αλμυρούς λουκουμάδες, στα ζυμαρικά.

Το κεφαλάκι chevre με τρούφα έχει συμπαγή μάζα, μεστή και φινετσάτη γεύση. Ιδανικό συνοδευτικό για αποστάγματα και κρασιά.

Η σφέλα είναι παραδοσιακό τυρί, ημίσκληρο, λευκοκίτρινο, ωριμασμένο σε άλμη, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, που παρασκευάζεται στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας. Πρόκειται για μια παραλλαγή της φέτας με έντονα πιπεράτη γεύση. Η σφέλα Πολύφημος παράγεται από την οικογένεια Πετρόπουλου από πρόβειο γάλα. Εχει έντονα αρώματα γάλακτος και προσφέρεται ωμή και ψημένη ως ορεκτικό, ή σε συνταγές με κρέας και λαχανικά. Δοκιμάστε την σε στραπατσάδα και μπουγιουρντί.

Το Μπλατσιώτικο τυρί αέρος είναι ένα μανούρι από αιγοπρόβειο γάλα, στεγνωμένο στον αέρα, ημίσκληρο, πολύ βουτυράτο. Το συγκεκριμένο είναι εξαιρετικά μυρωδάτο, με συμπαγή δομή, βελούδινη υφή και γλυκιά γεύση. Ταιριάζει με λευκά κρασιά, αποξηραμένα φρούτα και με μέλι. Παράγεται από τη Μαίρη Τζιάλλα στα Γρεβενά για λογαριασµό του παντοπωλείου Χαλδούπη.

-Maltezos Farm: Αγιος Ιωάννης, Στύρα Ευβοίας, 6986 404662
Σε επιλεγμένα παντοπωλεία και ντελικατέσεν σε όλη την Ελλάδα. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.maltezosfarm.gr για να δείτε όλα τα σημεία πώλησης.

-Τυροκομείο Πολύφημος: επαρχ. Οδός Ναού Επικούριου Απόλλωνα, Εύα Μεσσηνίας, 2722041990 και 2722041435
Σε επιλεγμένα παντοπωλεία

-Τυριά Γρεβενών Τζιάλλα: Μικρό Σειρήνι Γρεβενών, 2462080414
Κατάστημα: Κ.Ταλιαδούρη & Παύλου Μελά, Γρεβενά, 2462028638
Μανδραγόρας: Γούναρη 14-16, Πειραιάς, 210-4172.961, 210-4172.920