• Αναζήτηση
  • Όταν τα όσπρια αντικαθιστούν το κρέας

    ΤοΒΗΜΑ Team

    Κάτι καινούργιο συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας. Κάτι που δεν μπορεί να μην το έχει προσέξει όποιος ασχολείται με τα των γαστρονομικών trend, είτε αυτό μεταφράζεται σε καινούργια εστιατόρια, μπακάλικα, καφέ ή σε πολυπληθή φεστιβάλ και δρώμενων. Μας το επιβεβαίωσε ο σεφ Γκίκας Ξενάκης όταν μας είπε ότι όλο και περισσότεροι πελάτες του ζητάνε χορτοφαγικά και vegan πιάτα. Τα κορίτσια στο vegan λάιμ bistro, η Ντέμυ και η Άλκηστη, δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες, ενώ τα φεστιβάλ και οι vegan συναντήσεις είναι όλο και πιο συχνές.

    Πόσο εύκολο είναι όμως να ακολουθήσεις αυτή τη διατροφή και στο σπίτι; Και πιο σημαντικό: θα μπορέσει κάποιος που θέλει να γίνει vegan να συνεχίσει να απολαμβάνει τα αγαπημένα του φαγητά ή θα πρέπει να αποχαιρετήσει για πάντα τον μουσακά, τα σουτζουκάκια, το γιουβέτσι, τα γιουβαρλάκια…

    «Ο Γευσιγνώστης» δίνει τη λύση: Με όσπρια, λαχανικά, ξηρούς καρπούς ετοιμάζουμε μερικά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα χωρίς κρέας, αλλά το ίδιο, ίσως και περισσότερο νόστιμα.

    Μάθετε περισσότερα στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

    Γευσιγνώστης