• Αναζήτηση
 • Τραμπ: Η Β.Κορέα είναι τελειωμένη εάν επέμβουμε στρατιωτικά

  Εντείνεται η κλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ - Βορείου Κορέας, με το αμερικανό πρόεδρο να προειδοποιεί εκ νέου την Πιονγκιάνγκ ότι η λύση της διπλωματίας δεν είναι η μόνη που βρίσκεται στα σκαριά. «Σε περίπτωση που επενέβη ο αμερικανικό στρατός, η Β. Κορέα είναι τελειωμένη», δήλωσε συγκεκριμένα επαναλαμβάνοντας ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη επιλογή της Ουάσινγκτον.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Εντείνεται η κλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ – Βορείου Κορέας, με τον αμερικανό πρόεδρο να προειδοποιεί εκ νέου την Πιονγκιάνγκ ότι η λύση της διπλωματίας δεν είναι η μόνη που βρίσκεται στα σκαριά. «Σε περίπτωση που επενέβη ο αμερικανικό στρατός, η Β. Κορέα είναι τελειωμένη», δήλωσε συγκεκριμένα επαναλαμβάνοντας ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη επιλογή της Ουάσινγκτον.

  «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την δεύτερη επιλογή μας, αν και δεν την προτιμούμε. Εάν αν όμως χρειαστεί, θα προβούμε στη λύση της επέμβασης» επισήμανε ο Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που είχε μετά τη συνάντηση με τον ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι.

  Λίγες ώρες αφότου αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer, συνοδευόμενα από μαχητικά, πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο επάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγ δήλωσε ότι η Πιονγκιάνγκ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίμετρα.

  Και αυτό γιατί «ο αμερικανός πρόεδρος έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στη χώρα με την κατάρριψη αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών».

  «Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα κατά την ομιλία που εκφώνησε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

  «Δεν έχουμε κηρύξει πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα και ειλικρινά αυτός ο ισχυρισμός είναι παράλογος», δήλωσε η Σάντερς.

  Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα παράσχει επιλογές στον Ντόναλντ Τραμπ για να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα αν συνεχιστούν οι προκλητικές της ενέργειες.

  Το Σάββατο ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι η στόχευση του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ με ρουκέτες είναι αναπόφευκτη, αφότου ο «κύριος σατανικός πρόεδρος» Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ Κιμ Γιονγκ ουν «άνθρωπο πύραυλο» σε μια αποστολή αυτοκτονίας.

  «Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να μιλά στον ΟΗΕ. Αν απηχεί τις σκέψεις του ανθρωπάκου πύραυλου, δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter το Σάββατο.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk