Η «αξιοποίηση» της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν από τον Αλέξη Τσίπρα στο μέγιστο βαθμό. Η στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα, οι συναντήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, οι αγκαλιές, οι φιλοφρονήσεις, το λαμπερό επικοινωνιακό show το οποίο βέβαια έσπευσε να εκμεταλλευθεί ο έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε με ενθουσιασμό την παρουσία 40 Γάλλων γνωστών επιχειρηματιών (οι περισσότεροι από αυτούς έφθασαν νωρίτερα από τον Γάλλο πρόεδρο στην Ελλάδα επιλέγοντας για την διαμονή τους τα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεττανία» και “King George”, έξω από τα οποία υπήρχαν γιγαντόσωμοι body guards, αστυνομικοί, οδηγοί πολυτελών αυτοκινήτων, ξένοι και έλληνες δημοσιογράφοι).

Ο συμπαθής, φιλικός κ. Μακρόν και η γλυκιά σύζυγός του Μπριζίτ, η οποία ξάφνιασε ευχάριστα με τις γνώσεις της γύρω από την αρχαία ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, είχαν ένα πραγματικά «γεμάτο» κουραστικό πρόγραμμα. Τα αστραφτερά χαμόγελα του ζεύγους έδειχναν όμως ότι πραγματικά απολάμβανε την επίσκεψη που ουσιαστικά αποτελεί και τον πρώτο σταθμό των προεδρικών ταξιδιών.

Ο Εμανουέλ μέσα από τις ομιλίες του (μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτή στην Πνύκα με τον Λόφο της Ακρόπολης πίσω του να δημιουργεί κινηματογραφικό σκηνικό κάτω από τα φώτα του δειλινού) θέλησε να δώσει το δικό του στίγμα στην οικοδόμηση της νέας Ευρώπης. Ο κ. Μακρόν μίλησε με κολακευτικά λόγια για το έργο της ελληνικής κυβέρνησης και τον κ. Τσίπρα… ξεχνώντας ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση είχε υποστηρίξει στις γαλλικές εκλογές τον αντίπαλό του Μελανσόν.

Το φιλικό, άκρως επικοινωνιακό ζεύγος Μακρόν

Ο λεπτεπίλεπτος, κομψός κ. Μακρόν μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα, η οποία κάνει τεράστιες προσπάθειες να ξεφύγει από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που την βασανίζουν εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι δημοσιογράφοι, οι κάμερες, τα τηλεοπτικά συνεργεία από ολόκληρο τον κόσμο στάθηκαν στο «παρασκήνιο» της επίσκεψης του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν στην Ελλάδα. Ο Εμανουέλ δείχνει να έχει μεγάλες αντοχές. Ντυμένος με σκουρόχρωμο κουστούμι και πολύ λεπτή γραβάτα, που θύμιζε περισσότερο αυτές που φοράνε οι ποδοσφαιριστές στις εκτός γηπέδων εμφανίσεις τους, ήταν πραγματικά αεικίνητος. Επισκέψεις, δεκάδες χειραψίες, συναντήσεις, τελετές, συνεντεύξεις Τύπου, χαμόγελα στις κάμερες και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά τα ατέλειωτα πήγαινε-έλα, πρόλαβε να παραχωρήσει και συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση και τον ΑΝΤ1 TV. Με το πρόσωπό του να «γράφει» απίστευτα στην κάμερα.

Όλο αυτό το διάστημα μετά την επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο, η Μπριζίτ Μακρόν επισκέφθηκε το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και την Ακρόπολη, συνοδευόμενη από την σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα.

Η Μπριζίτ, η Περιστέρα, η Μαριάννα

Η κυρία Μακρόν φορούσε στενό μαύρο παντελόνι, λευκή μπλούζα με βολάν, γόβες και τσάντα Louis Vuitton όταν έφθασε στην Αθήνα. Η 64χρονη σύζυγος του Γάλλου προέδρου παρέμεινε με το ίδιο ρούχο στο Ίδρυμα, στην Ακρόπολη και στην διάρκεια της εντυπωσιακής εκδήλωσης στον Λόφο της Πνύκας. Η κυρία Μπαζιάνα αντίθετα, άλλαξε το αγαπημένο της little white dress με λευκό κοστούμι.

Στην διάρκεια του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο οι κυρίες είχαν την ευκαιρία όμως να «αναδείξουν» με τον καλύτερο τρόπο τις στυλιστικές επιλογές τους. Η κυρία Σίσσυ Π. Παυλοπούλου φορούσε φόρεμα από μουσελίνα σε έντονο χρώμα το οποίο σταματούσε πάνω από τους αστραγάλους.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα ήταν πολύ κομψή με one shoulder σκουρόχρωμο φόρεμα το οποίο αναδείκνυε τα καλογυμνασμένα της μπράτσα. Η Μαρέβα Μητσοτάκη είχε επιλέξει ολομέταξο φόρεμα σε λευκό μαύρο μπορντώ από την δική της, international κολλεξιόν “Zeus & Dione”.

Εκείνες όμως που έκλεψαν την παράσταση μέσα από τα εντυπωσιακά φορέματά τους ήταν η Μπριζίτ Μακρόν και η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη η οποία έφθασε στο Προεδρικό συνοδευόμενη από τον σύζυγό της μεγαλοεπιχειρηματία κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη. Εκτυφλωτικό κόκκινο Louis Vuitton φόρεμα για την Μπριζίτ, γαλάζιο με πέρλες για την Μαριάννα. Οι δύο κυρίες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στο Παρίσι όπου βρίσκεται η έδρα της UNESCO.

Πολύ κομψές επίσης η Έλενα Κουντουρά με total black, η Όλγα Γεροβασίλη με γκρι και η Αφροδίτη Παναγιωτάκου της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» με εντυπωσιακό μαύρο και χρυσό φόρεμα Louis Vuitton. Η επίσκεψη της Μπριζίτ Μακρόν στην Αρχαία Αγορά με γαλάζιο στενό φόρεμα σε στυλ Jackie Ο, σκουρόχρωμη «μικρή» τσάντα Louis Vuitton, μαύρα παπούτσια και μαύρα γυαλιά, συγκέντρωσε πάλι όλα τα flash. «Θέλω να μείνω εδώ. Λατρεύω την Ελλάδα», φώναξε η Μπριζίτ στους δημοσιογράφους.

Κατά την έξοδό της από την Αρχαία Αγορά η Μπριζίτ είχε τοποθετήσει πάνω από το γαλάζιο φόρεμα ένα ολόχρυσο κολιέ το οποίο της έκανε δώρο η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. (Η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα το απόγευμα της Πέμπτης είχε επίσης δωρίσει στην κυρία Μακρόν κολιέ με λευκές πέρλες από το Μουσείο Μπενάκη). Η κυρία Τρονιέ-Μακρόν είναι σίγουρο ότι μαγεύτηκε από την «πτωχή» Ελλάδα των οικονομικών προβλημάτων.