ΥΛΙΚΑ (για 8-10 ατομικά μπολ)

Για τη γρανίτα

700 ml νερό

150 γρ. ζάχαρη

20 ml σιρόπι γλυκόζης

2 ξυλάκια κανέλας

320 γρ. σοκολάτα υγείας (72% περιεκτικότητα σε κακάο), χονδροσπασμένη

λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου για τη διακόσμηση

Για τον ανανά

1 ανανάς, καθαρισμένος και κομμένος σε κύβους

600 ml νερό

400 γρ. ζάχαρη

1 λέμονγκρας

3 ανθάκια αστεροειδούς γλυκάνισου

1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης

15 κόκκοι ροζ πιπεριού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γρανίτα: Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε μαζί το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και την κανέλα. Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τη σοκολάτα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα πλατύ, μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε στην κατάψυξη για να παγώσει.

Ανανάς: Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον ανανά, και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τον ανανά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον ανανά να κρυώσει μέσα στο σιρόπι.

Σύνθεση: Βγάζουμε το μεταλλικό σκεύος από την κατάψυξη και ξύνουμε την επιφάνεια της γρανίτας με ένα πιρούνι. Τη μοιράζουμε στα μπολ. Στραγγίζουμε τον ανανά από το σιρόπι του και τον μοιράζουμε και αυτόν στα μπολ. Σερβίρουμε με μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου.