• Αναζήτηση
 • Ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα για την ελληνική γεύση

   «Σε όποιο μέρος της Ελλάδας και να πήγαινα, γυρνούσα με μια αποσκευή ακόμη, γεμάτη βαζάκια, σακουλάκια και μπουκαλάκια. Δεν ήταν δυνατόν να μην τα δοκιμάσω! Σε όλα τα ταξίδια μας, είτε με φίλους, είτε με την οικογένεια, εγώ χάζευα με τις ώρες στα μαγαζιά με τοπικά προϊόντα και στα τοπικά ντελικατέσσεν, σαν παιδί σε ζαχαροπλαστείο. Και όσο δοκίμαζα κάτι που μου άρεσε και ενθουσιαζόμουν, τόσο καλούσα φίλους και τους προέτρεπα να το δοκιμάσουν κι εκείνοι. Στα δε ταξίδια μας στο εξωτερικό, πάντα με έθλιβε η εκκωφαντική απουσία των ελληνικών προϊόντων. Πρέπει αυτά τα θησαυράκια να πάνε παντού! Αυτά όλα με οδήγησαν στην απόφαση να γεννηθεί το filofron». Αυτά μας είπε η Αγγελική Πανταζή, δημιουργός του νέου ηλεκτρονικού καταστήματος www.filofron.com που προσφέρει εκατοντάδες ελληνικά προϊόντα, όλα εκείνα τα ιδιαίτερα καλούδια μικρών ή και λίγο μεγαλύτερων τοπικών παραγωγών που επιλέγουμε συνήθως για την ποιότητα των υλικών τους, τους γευστικούς πειραματισμούς τους, ακόμη και για την καλαίσθητη συσκευασία τους.

  Ντοματάκια και σάλτσες Pella’s Delicacies, τσάτνεϊ και μαρμελάδες από το Φίλεμα της Λέλας, παστέλια και αποξηραμένα φρούτα Karpos, ταχίνι Αργουδέλη, παξιμάδια από την Ερωφίλη και άλλα πολλά. Είναι πράγματι μια αναδυόμενη κατηγορία επιχειρηματικότητας όλη αυτή η προσπάθεια των νέων ελλήνων παραγωγών και αξίζει να διαδοθεί και να εξαπλωθεί και στο εξωτερικό. «Το site μας δεν είναι απλά ένα νέο site με προϊόντα γεύσης, είναι μια ολόκληρη στάση ζωής. Ένα πλήρες ηλεκτρονικό κατάστημα που προσφέρει ελληνική γευστική πληρότητα, την οποία σε καλεί να μοιραστείς» συμπληρώνει η δημιουργός του και σπεύδει να μας εξηγήσει γιατί έδωσε αυτό το όνομα: «Φιλόφρων είναι ο περιποιητικός, ο ευγενικός. Λέξη που σημαίνει μια στάση ζωής, που εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε εκ γενετής. Ήρθε η ώρα που πρέπει να το διαδώσουμε παντού με δυο-τρία κλικ». Στις σελίδες του filofron μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και να στείλτε σε όποιον επιθυμείτε, σε οποιαδήποτε γωνιά της γης.

  Αφιερώματα
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η ζωή σε ένα private jet… Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής τίναξε βαριεστημένα τη στάχτη του πούρου του. Ρούφηξε μια γουλιά από το τσάι... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk