Ετοιμάζω μια μπολονέζ με αρνίσιο κρέας: Ψιλοκόβω με κοφτερό μαχαίρι 600 γρ. αρνίσιο κρέας, μέχρι να γίνει σαν χονδροκομμένος κιμάς. Ψιλοκόβω 1 καρότο, 1 κρεμμύδι, 1/2 κλωνάρι σέλινο και 1 καυτερή πιπεριά. Τσιγαρίζω τον κιμά σε 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και προσθέτω το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες, 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί, 2 φύλλα δάφνης, 6-8 κόκκους μπαχάρι και 3 ξυλάκια κανέλας. Προσθέτω τη φλούδα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο και αφήνω να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Φτιάχνω ένα κουρκούτι: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 150 γρ. κορν φλάουρ, 1 κ.γ. αλάτι,
1 κ.γ. ζάχαρη, 200 ml μπίρα και ανακατεύω καλά. Προσθέτω και λίγο νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός τόσο παχύρρευστος ώστε όταν βουτάω μέσα ένα κουτάλι να το καλύπτει μια στρώση από το μείγμα. Αφήνω τον χυλό στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα.

Κόβω σε μπαστουνάκια 12 μέτρια κολοκυθάκια, τα αλατίζω και τα βουτάω στον χυλό. Τα τηγανίζω σε καυτό ηλιέλαιο και τα στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρω σε βαθύ πιάτο και ρίχνω από πάνω την πικάντικη μπολονέζ. Πασπαλίζω με
καλή γραβιέρα (π.χ. Σπηλιάς), ή μετσοβέλα ή ξινοτύρι Μυκόνου, σε νιφάδες (για 6 άτομα).