• Αναζήτηση

Σουφλέ σοκολάτας με σος εσπρέσο

Ενα γλυκό για την γιορτή του Κωνσταντίνου και της Ελένης

Υλικά (για 4 άτομα)

170 γρ. κουβερτούρα και λίγη ακόμη, τριμμένη, για το γαρνίρισμα

150 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για τις φόρμες

250 γρ. αβγά (4-5 αβγά)

110 γρ. ζάχαρη

70 γρ. αλεύρι και λίγο ακόμη, για τις φόρμες

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ

150 γρ. ζάχαρη

2 δόσεις εσπρέσο

300 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σουφλέ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170°C. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα των αβγών και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες και τις γεμίζουμε αφήνοντας κενό 1 εκ. από το χείλος. Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Σος εσπρέσο.
Σε μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε και τις δύο δόσεις του εσπρέσο και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για ακόμη 10-15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Συναρμολόγηση. Αφήνουμε τα σουφλέ ως έχουν ή ξεφορμάρουμε και τα βάζουμε στα πιάτα. Από πάνω ρίχνουμε τη ζεστή σος εσπρέσο και τελειώνουμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk