Σαλάτα με μαγιονέζα περγαμόντου

Υλικά (για 4 άτομα)

20 μεγάλα σπαράγγια, καθαρισμένα*

1 κίτρινο κρεμμύδι, σε πολύ λεπτές φέτες

250 γρ. σπόρους καλαμποκιού, ελαφρά βρασμένους

2 κόκκινες πιπεριές, σε μικρά κυβάκια

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, τα φύλλα

αλάτι

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

Για τη μαγιονέζα

3 κρόκους αβγών

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο

1 κ.γ. μουστάρδα απαλή

αλάτι

350 ml σπορέλαιο

ξύσμα από 1 περγαμόντο, ακέρωτο

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα σπαράγγια για λίγα λεπτά στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα κόβουμε στη μέση.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και τον κόλιαντρο, αλατίζουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Μαγιονέζα. Σε ένα ψηλό δοχείο βάζουμε τους κρόκους, τους χυμούς των εσπεριδοειδών, το ξίδι, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε σταδιακά το σπορέλαιο. Μόλις η μαγιονέζα δέσει, ελέγχουμε το αλάτι, ρίχνουμε το ξύσμα του περγαμόντου και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε στα πιάτα τη σαλάτα, από πάνω βάζουμε τα σπαράγγια και προσθέτουμε όση μαγιονέζα επιθυμούμε.

*Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια:

Με τον αποφλοιωτή πατάτας ή με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα από τα στελέχη των σπαραγγιών αρχίζοντας από πάνω και σταματώντας στο σκληρό κάτω μέρος, το οποίο θα αφαιρέσουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk