Κόκκινο λάχανο στην κατσαρόλα με αχλάδια και μπίρα

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

30 γρ. λαρδί (lardo), σε κύβους

1 γογγύλι, τριμμένο

1 καρότο, τριμμένο

1 μέτριο κόκκινο λάχανο, σε χονδρά κομμάτια

330 ml ξανθιά μπίρα

330 ml σκούρο* ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό

2 σφιχτά αχλάδια, καθαρισμένα, κομμένα στα 4

πιπέρι χονδροσπασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το λαρδί, το γογγύλι και το καρότο για 2 λεπτά και προσθέτουμε το λάχανο. Μόλις μαραθεί, σβήνουμε με την μπίρα. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά στο μισό και προσθέτουμε τον ζωμό και τα αχλάδια. Μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό και πασπαλίζουμε με το πιπέρι.

* Για να φτιάξουμε σκούρο ζωμό χρησιμοποιούμε μισοψημένο κοτόπουλο που το βράζουμε με λαχανικά και μπαχαρικά.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk