Τα πιάτα στο μεγάλο τραπέζι έμοιαζαν με πραγματικά έργα τέχνης. Κατασκευασμένα από κατάλευκη πορσελάνη και αυθεντικές ολόχρυσες «λεπτομέρειες» έφεραν στο κέντρο τους το κλασικό botanical theme by Mottahedeh. Ο δίσκος ακριβώς κάτω από τα σερβίτσια ήταν καμωμένος από real gold. Τα κρυστάλλινα ποτήρια, τα μαχαιροπίρουνα, τα κηροπήγια, ακόμα και τα μικρά βάζα με τα red carnations «στολίζονταν» με το πολύτιμο μέταλλο. Η Εσθήρ φόρεσε τη μάσκα David Yurman με τα ζαφείρια και διαμάντια στο χρώμα του κονιάκ. Ο οικοδεσπότης είχε «επιβάλει» στους προσκεκλημένους του λίγο προτού ξεκινήσει το δείπνο στην τραπεζαρία να «περάσουν» επάνω από τα μάτια τους το ακριβό αξεσουάρ. Η παιδική μου φίλη σχολίασε ότι ο αμφιτρύων νεαρός εφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής ζήτησε τις συμβουλές των συνεργατών τού περίφημου David Monn για ένα dinner που θύμιζε έντονα White House. Αγγιξα με τις άκρες των δαχτύλων μου τα λουλούδια red carnations, αγαπημένα της Μελάνια Τραμπ. Σκέφτηκα ότι μόνο ο συγκεκριμένος πλοιοκτήτης νεόπλουτος, εκκεντρικός, εξαιρετικά σπάταλος θα μπορούσε να ξοδέψει τόσο πολλά χρήματα για ένα ιδιωτικό δείπνο. Η κατοικία στα νότια προάστια μετά το big party πριν από μερικά 24ωρα με θέμα «Saturday Night Fever» είχε τώρα κάτι από το κιτς, σίγουρα όμως επιβλητικό και άκρως διασκεδαστικό γούστο του Ντόναλντ Τραμπ.
Πυρετός το σαββατόβραδο και «Studio 54»
Το αραχνοΰφαντο μακρύ φόρεμά μου, με τα χρυσά κεντήματα που σχεδίασε ο John Galliano για τον οίκο Maison Margiela Artisanal, καθρεφτιζόταν στον τεράστιο α λα Λευκός Οίκος πολυέλαιο. Ο Πανταλέων Κουλουμπρής λίγο προτού αναχωρήσει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο μακρινό Salar de Uyuni της Βολιβίας, εκεί όπου βρίσκουν «καταφύγιο» τα υπέροχα flamingos, διοργάνωσε δύο gatherings που έφεραν την εκθαμβωτική λάμψη του χρυσού. Ενα disco party και ένα δείπνο. Ο μήνας Δεκέμβριος έχει δημιουργήσει στην «γκρίζα» Αθήνα παιχνιδιάρικο σκηνικό. Μεγάλα parties με θέμα την πολυσυζητημένη ταινία με τον Τζον Τραβόλτα να χορεύει κάτω από τους προβολείς της disco. Parties τα οποία κινούνται στον «Πυρετό του σαββατόβραδου» αλλά και στο concept του μυθικού «Studio 54». Η Εσθήρ επιμένει ότι για τα συγκεκριμένα gatherings ξοδεύτηκαν απίθανα ποσά. Ιδιαίτερα για το ντεκόρ, το οποίο έπρεπε να μοιάζει με αυτό του νεοϋορκέζικου πλέον πολυσυζητημένου κλαμπ όλων των εποχών. Η Εσθήρ στριφογυρίζει στο δάχτυλό της το χρυσό δαχτυλίδι από την παγκοσμίου φήμης συλλογή κοσμημάτων Venyx της Ευγενίας Νιάρχου. Η κόρη του Φίλιππου Νιάρχου και η στενή της φίλη, επίσης ιδιαίτερα πετυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων Noor Fares, πέταξαν στην Αθήνα. Αφορμή για την άφιξη στην πόλη το Trunk show, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κομψό Jewelry Concept Store της Ιλεάνας Μακρή. Οι πάντες πέρασαν από εκεί. Ολοι αυτοί οι οποίοι αναγνωρίζουν το υψηλό γούστο και τις μοναδικές επιλογές μιας προσωπικότητας όπως η διεθνής Ιλεάνα. Στενός μου φίλος, μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης, μου έστειλε από το προσωπικό του άλμπουμ μια φωτό από τα eighties. Η jet setter Ιλεάνα διασκεδάζει με τον Αντι Γουόρχολ και την Μπιάνκα Τζάγκερ. Η πρώην σύζυγος του αρχηγού των Rolling Stones έχει κάνει εκείνη την περίφημη εμφάνιση στο «Studio 54». Ημίγυμνη, πάνω στο λευκό άλογο παρίστανε τη… λαίδη Godiva!
Οι ωραίοι της Madona di Campiglio


Ο μπαμπάς της pop art Αντι, μέλη των οικογενειών Ροκφέλερ, Γκετί, Κένεντι, η Χριστίνα Ωνάση και ο μπαμπάς της Ευγενίας, άκρως γοητευτικός, μέγας στα νεανικά του χρόνια play boy Φίλιππος Νιάρχος διασκέδαζαν στο «Studio 54». Η Ευγενία, η Noor και οι νεαροί έλληνες φίλοι τους μετά το τέλος του event και το δείπνο στη «Pάτκα» χόρευαν μέχρι τις πρώτες ώρες στο αγαπημένο τους private club «Salon de Bricolage». Τα δύο κορίτσια αναχώρησαν για το Λονδίνο (μόνιμο πλέον τόπο κατοικίας της Eugenie, η οποία στη διάρκεια της συνάντησής μας μου μιλούσε συνέχεια για την πατρίδα του παππού της και τη λατρεία της στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό) και αμέσως μετά για το Σεν Μόριτζ. Η Εσθήρ έχει επιλέξει τη Madona di Campiglio. Η στενή μου φίλη θα δοκιμάσει τις νέες σειρές ρούχων σκι με τις υπογραφές Moncler Grenoble και Courreges στις πίστες των Ιταλικών Αλπεων. Το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην περιοχή της Brenta των ειδυλλιακών Δολομιτών συγκεντρώνει μόνο τα «βαριά χαρτιά» του ευρωπαϊκού old money αλλά κυρίως τους ωραιότερους και πλέον καλογυμνασμένους άνδρες της Γηραιάς Ηπείρου.
Οι πεταλούδες και η Τατιάνα


Οι πεταλούδες με τα λευκά διαμάντια του ρολογιού Graff Disco Butterfly ανοίγουν τα φτερά τους. Οι δείκτες «κοιτάζουν» τον αριθμό δώδεκα. Η σύζυγος ισχυρού βιομηχάνου σηκώνεται από τη θέση της. Το φόρεμά της είναι κατασκευασμένο από τσιντσιλά! Τα outfits, καμωμένα εξ ολοκλήρου από την πανάκριβη αυτή γούνα, είναι το τελευταίο trend. Η Εσθήρ παρακολουθεί αδιάφορα. Στη διάρκεια των διακοπών της στη Madona di Campiglio θα επιλέξει από τον «κρυφό της θησαυρό» γουναρικών. Εναν θησαυρό που είχε αποκτήσει κάποτε από τον φημισμένο οίκο της Ελένης Σαμαρά. Η σύζυγος του βιομηχάνου την επόμενη ημέρα επιλέγει ζιμπελίνα. Είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες στην παρουσίαση του βιβλίου της Τατιάνας Μπλάτνικ και της Dianna Farr Louis με τίτλο «Γεύσεις Ελλάδας». Η εκδήλωση για το βιβλίο πραγματοποιήθηκε στο «Yoleni’s» στη Σόλωνος. Τριάντα πέντε διεθνείς προσωπικότητες μοιράζονται μέσα από την έκδοση τις αγαπημένες τους ελληνικές συνταγές. Ενα ξεχωριστό πραγματικά δώρο για τα Χριστούγεννα…

Σαμπάνιες, disco parties και… ένας γάμος

Γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος απολαμβάνει δίπλα μου σαμπάνια Laurent-Perrier Cuvee Rose, μου διηγείται με λεπτομέρειες τα όσα διαδραματίστηκαν στο party (με θέμα Disco και «Studio 54») του εορτάζοντος Σπύρου Διβάνη. Το party πραγματοποιήθηκε στο «Divani Apollon Palace and Thalasso» το προηγούμενο weekend. Με πολλά γνωστά ονόματα της Αθήνας να δίνουν το «παρών». Το ίδιο βράδυ, η νεαρή Μικαέλλα Χαραμή παντρεύτηκε τον γοητευτικό Γιάννη Ολζιέρσκι. Ο κ. Ολζιέρσκι είχε εισβάλει ξαφνικά στη ζωή μας πριν από μερικά χρόνια λόγω της στενής φιλικής του σχέσης με τη δημοφιλή τηλεπαρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη. Ο επιχειρηματίας με πληροφορεί ότι αρκετοί συνάδελφοί του έχουν επιλέξει τις εφετινές γιορτές να παραμείνουν στην ελληνική πρωτεύουσα. Αρκετά λαμπερά gatherings ετοιμάζονται να πραγματοποιηθούν σε mansions στα βόρεια και νότια προάστια, όπως και σε δημοφιλή spots στο κέντρο της πόλης. Τα ζεύγη Δημήτρη – Τζώρτζη Κουτσολιούτσου θα διοργανώσουν το ετήσιο κλασικό πλέον γιορτινό τους κάλεσμα στο εμβληματικό «Zonars». Οι οδηγίες έχουν ήδη δοθεί για ένα πάρτι το οποίο την Παραμονή των Χριστουγέννων θα συγκεντρώσει τα κορυφαία ονόματα της Αθήνας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ