Χοντροκόβω 1 κιλό ντομάτες, τις αλατίζω και τις αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τις περνάω από τον μύλο των λαχανικών και παίρνω το ζουμί τους. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζω το ντοματόζουμο, μαζί με 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 50 ml ούζο, 2-3 κλωνάρια σέλινο και 2 σκελίδες σκόρδο, μέχρι να περιοριστεί στα 2/3 της αρχικής ποσότητας. Περνάω από σήτα τη σούπα, πιέζοντας με μια κουτάλα ώστε να περάσει όσο είναι δυνατόν και ο πουρές από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνω.

Κόβω300 γρ. φιλέτο λαβράκι (χωρίς την πέτσα) σε μικρότερα κομμάτια και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ, προσθέτοντας στο τέλος1 αβγό, χωριστά τον κρόκο από το ασπράδι. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύω με
50 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά.

Καθαρίζω εξωτερικά 25 μύδια με σύρμα κουζίνας κάτω από τρεχούμενο νερό. Αφαιρώ το «γένι», κρατώντας το μύδι με το ένα χέρι και τραβώντας το «γένι» με το άλλο με μια απότομη κοφτή κίνηση. Πετάω τα μύδια που είναι ανοιχτά πριν από το μαγείρεμα. Ζεσταίνω λίγο έ.π. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και γυρίζω τα μύδια για μερικά λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Πετάω όσα παραμείνουν κλειστά. Προσθέτω 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο και 2 κλωναράκια σέλινο, όλα ψιλοκομμένα, και σβήνω με 100 ml λευκό ξηρό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρω από τη φωτιά και κρατάω την ψίχα των μυδιών.

Σε ένα μπολ ανακατεύω το μείγμα του ψαριού με τα μύδια και 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη. Βάζω την κατσαρόλα με τη σούπα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να βράσει και με τη βοήθεια 2 κουταλιών κόβω σε ωοειδή σχήματα το μείγμα του ψαριού και των θαλασσινών και τα ρίχνω μέσα στη σούπα. Αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά. Αν χρειαστεί, συμπληρώνω με λίγο νερό (υλικά για 4 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.