Η νεαρή γυναίκα φαίνεται ότι τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα μαύρα «μικρά» φορέματα. Η Θέκλα επιμένει ότι η νέα Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ακολουθεί τον «δρόμο» που χάραξαν η Τζάκι Κένεντι – Ωνάση και η Σάρα – Τζέσσικα Πάρκερ. Το little black dress είναι σίγουρα μια εξαιρετικά ασφαλής στιλιστικά επιλογή. Η σύζυγος του Έλληνα μεγιστάνα η γυναίκα – επιτομή του στυλ – το φορούσε σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Συνήθιζε να το συνοδεύει με λευκές πέρλες ψηλοτάκουνες γόβες ή χαμηλοτάκουνες με αγκράφες στο μπροστινό μέρος με την υπογραφή Roger Vivier και τεράστια μαύρα γυαλιά. Η Σάρα – Τζέσσικα η ξανθιά γοητευτική πρωταγωνίστρια του «Sex and the city» επιμένει να κρατάει την δροσιά των 90’s όταν κυκλοφορεί στην Fifth και την Madison Avenue.

Η 31 μόλις ετών κ. Αχτσιόγλου προτίμησε την ασφαλή σίγουρα κομψή επιλογή του μαύρου για τις δύο πρώτες επίσημες εμφανίσεις της. Total black dress με λεπτομέρειες από δαντέλλα για την πρώτη της εμφάνιση στο Μέγαρο Μαξίμου. Το φόρεμα με την υπογραφή του Ιταλικού Οίκου Missoni συνόδευαν σκουλαρίκια (μεσαίου μεγέθους) από αστραφτερό κρύσταλλο. Ψηλοτάκουνα παπούτσια nude καλσόν και κόκκινο κραγιόν στα χείλη δημιούργησαν ένα στιλιστικό αποτέλεσμα που δεν άφησε κανέναν αδιάφορο. Εκείνο το ζεστό απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου οι κάμερες των φωτογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων είχαν «στραφεί» στη νεαρή χαριτωμένη γυναίκα με καταγωγή από τα Γιαννιτσά της Πέλλας. «Πρόκειται για μια Τζιχαντίστρια! Της ζωής και της πολιτικής» επεσήμαναν κάποιοι μέσα από την μικρή οθόνη. «Πρόκειται για ένα «σκληρό» κορίτσι που δεν καταλαβαίνει τίποτα προκειμένου να φθάσει και υλοποιήσει τους στόχους» της συμπλήρωσαν άλλοι. Η Θέκλα παρακολουθούσε με προσοχή τις αντιδράσεις της νέας Υπουργού Εργασίας όλες τις προηγούμενες μέρες. Το φόρεμα της η συμπεριφορά της, η στάση του σώματός της το στυλ της γενικότερα σχολιάστηκαν το προηγούμενο weekend από τα media ίσως περισσότερο από το διαζύγιο του λαοφιλούς τηλεοπτικού ζεύγους Λιάγκα – Σκορδά. Ακολούθησαν οι εμφανίσεις στο Υπουργείο Εργασίας και την Τετάρτη το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή την λαμπερή εκδήλωση της «Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

Τα φορέματα του «Sex and the City»και το στυλ 60’s

Άφησα την παιδική μου φίλη να παρακολουθεί τις αντιδράσες τις κυρίας Αχτσιόγλου η οποία είναι Διδάκτορας του Εργατικού Δικαίου και ανήκει στη νέα δυναμική γενιά πολιτικών. Το βλέμμα μου είχε «κολλήσει» στα μαλλιά και λεπτά χαρακτηριστικά της Υπουργού Εργασίας. Πολλοί δεν πρόσεξαν ότι το χτένισμά της παρέπεμπε στα 60’s. Οι περισσότερες από τις νεαρές ωραίες ηθοποιούς της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου είχαν επιλέξει αυτό το χτένισμα. Μακριά μαλλιά με αφέλειες και ελαφρό «φούσκωμα» στην κορυφή. Προσπαθούσα να καταλάβω ποια όμορφη ηθοποιό της δεκαετίας του εξήντα μου θύμιζε έντονα η νεαρή Αχτσιόγλου. Έριξα μια γρήγορη ματιά στη Θέκλα. Τα δύο φορέματα σε μαύρο χρώμα που είχε σχεδιάσει η Σάρα – Τζέσσικα Πάρκερ για το παγκόσμιας φήμης brand που φέρει το όνομά της ήταν πάνω στον καναπέ. Το gurlie dress με τα βολλάν-ψηφίδες μου έφερε στα μυαλό της εικόνα της λεπτεπίλεπτης ηθοποιού η οποία συνήθιζε να κρατάει μικρότερους ρόλους από αυτούς της Ζωής Λάσκαρη και Ρένας Βλαχοπούλου στις δημοφιλείς Ελληνικές ταινίες.

Στο Μέγαρο για τα 100 χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Το «σύννεφο» σταμάτησε ξαφνικά να σκεπάζει την μνήμη μου. Η κ. Έφη Αχτσιόγλου το κορίτσι που διαθέτει την έγκριση των Θεσμών για την συγκεκριμένη εξαιρετικά δύσκολη θέση της Υπουργού Εργασίας μοιάζει σίγουρα πολύ με την Χλόη Λιάσκου. Αν η 31χρονη γυναικά που μερικά 24ώρα πριν ανέλαβε τον χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας αποφάσιζε να… βάψει τα μαλλιά της ανοιχτά ξανθά, τότε θα θύμιζε την κόρη ή την εγγονή της ηθοποιού η οποία έλαβε μέρος σε ταινίες – τεράστιες επιτυχίες. Η πρώτη μέρα στο Υπουργείο και η κυρία Αχτσιόγλου επέλεξε και πάλι το μαύρο χρώμα. Η Θέκλα επιμένει ότι το συγκεκριμένο στυλ 60’s στα μαλλιά έκανε γνωστό παγκόσμιος η Μπριτ Εκλαντ. Η Αχτσιόγλου η ο οποία καλείται να βρεθεί απέναντι στους σκληρούς δανειστές και να διαπραγματευτεί θέματα – φωτιά (εργασιακά και συνταξιοδοτικά) η γυναίκα που ήταν εναντίον Μνημονιακών καθεστώτων γνωρίζει φαίνεται καλά τα στιλιστικά trends.

Η πρώτη της επαφή με τους ισχυρούς Έλληνες εφοπλιστές ήταν θετική. Η νεαρή Υπουργός έκανε και πάλι μια πολύ κομψή εμφάνιση η οποία την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες κυρίες – μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου. Αστραφτερά χαμόγελα χειραψίες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους πρώην Πρωθυπουργός Αντώνη Σαμάρά και Κώστα Σημίτη. Την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον οποίο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. Θεόδωρος Βενιάμης. Ήταν εκεί οι πρώην Πρόεδροι της Ένωσης κύριοι Δρακόπουλος, Μαυρίκης, Γκούμας, Λύρας, Ευθυμίου. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους οι κύριοι Μιχάλης και Γιάννης Χανδρής, Θανάσης Λασκαρίδης, Φωτεινή Λιβανού, Περικλής Παναγόπουλος, Μαρίτσα Τραυλού και Μελίνα Τραυλού (η οποίο έβαλε το μαγικό της «touch» στη διοργάνωση) μέλη των οικογενειών Γουλανδρή, Λυκιαρδόπουλου, Ροσόλιμου κλπ. Η γιορτή για τα 100 χρόνια παρουσίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Η Εύα, η Χίλαρι, η Μίντλεντον

Μια άλλη Ελληνίδα πολιτικός η ξανθιά εντυπωσιακή Εύα Καϊλή «βρέθηκε» στις σελίδες του τελευταίου τεύχους της «Vogue». Η «βίβλος» της μόδας μέσα από ένα αφιέρωμα σε διάσημες γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάζει στυλ μαλλιών που άφησαν εποχή. Η όμορφη Ευρωβουλευτής φιγουράρει στην ίδια σελίδα με την Αμάλ Κλούνει, την Κέιτ Μίντλετον την Τζάκι Ωνάση την Μάργκαρετ Θάτσερ την Όπρα Γουίνφρεϊ την πριγκίπισσά Νταϊάνα. Σε άλλες σελίδες η Χίλαρι Κλίντον η Τερέζα Μει η Άνγκελα Μέρκελ η Κριστίν Λαγκάρντ. Τελικά τι ακριβώς «δείχνει» το στυλ που κόβουμε η χτενίζουμε τα μαλλιά μας; Το κούρεμα και χτένισμα που επιλέγουν συνήθως οι δυναμικές γυναίκες του πλανήτη «βγάζει προς τα έξω» κάτι από την προσωπικότητα τους. Η Εύα Καϊλή κατόρθωσε τελικά να τραβήξει το ενδιαφέρον του Νο1 περιοδικού στον κόσμο. Αυτή η δυναμική γοητευτική παρουσία του European Parliament. Πάρα πολλές επώνυμες γυναίκες (ιδιαίτερα από τον κύκλο της πολιτικής) θα επιθυμούσαν να βρίσκονται στην θέση της. Η «Vogue» δημιουργεί προτείνει κυρίως όμως «επιλέγει». Η Μισέλ Ομπάμα το γνωρίζει καλά αυτό. Η πρώην Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α. βρέθηκε αρκετές φορές στο εξώφυλλο της «Vogue» ιδιαίτερα της Αμερικάνικης έκδοσης η οποία αποτελεί και την ναυαρχίδα.


Επίσημο δείπνο και Ευρωπαϊκές Δυναστείες

Ο Βαρώνος Breidel παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμή δύο μελών δυναστικών Οίκων της Ευρώπης που επισκέπτονταν την Ελλάδα: της Αυτού Αυτοκρατορικής και Βασιλικής Υψηλότητας Αντρέα Σαλβαντόρ των Αψβούργων Αρχιδούκα της Αυστρίας, δισέγγονο του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ της Αυστροουγγαρίας και της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, πιο γνωστής ως Σίσσυ και της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Μιχαήλ των Μπραγκάνσα πρίγκιπα της Πορτογαλίας, δισέγγονο του βασιλιά Μιχαήλ Α’ της Πορτογαλίας.

Στην διάρκεια του δείπνου ο Πρίγκιπας της Πορτογαλίας υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της εν Ποσρτογαλία Συνέλευσης του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας απένειμε στον κ. Γεώργιο Λενό γνωστό και διακεκριμένο δικηγόρο των Αθηνών καθώς και πρόεδρον της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το παράσημο του πορτογαλικού Μεγαλοσταυρού των Ιπποτών της Μάλτας σε ένδειξη αναγνώρισης της ενεργούς δραστηριότητάς του στο ανθρωπιστικό έργο που παρέχει το Τάγμα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Το κυρίαρχο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας εδρεύει στη Ρώμη και διαθέτει διπλωματικές Σχέσεις με σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου και αποτελεί μετά τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό τον μεγαλύτερο νοσοκομειακό και ανθρωπιστικό φορέα στον κόσμο.


Συνάντηση στο εστιατόριο Επτά 7

Στο εστιατόριο «ΕΠΤΑ 7» στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν πολλές γνωστές προσωπικότητες για να απολαύσουν ιδιαίτερες γεύσεις προερχόμενες από την ελληνική και τη Μεσογειακή κουζίνα.

Το εστιατόριο «Επτά 7» βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης, εκεί που το Μοναστηράκι συναντά το Θησείο και η Ερμού την οδό Άστιγγος (Ερμού 119 & Άστιγγος 10). Με ύφος μοντέρνο αλλά και με κλασικές αναφορές, το «Επτά 7» προτείνει μία σειρά από πιάτα σύγχρονων τόνων με μεσογειακά κι ελληνικά υλικά, με την υπογραφή του executive chef Γιάννη Στανίτσα.


Η Ελένη Μενεγάκη στο ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης

Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, έκλεισε 15 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Μια μεγάλη γιορτή με πολλές εκπλήξεις, δώρα, αλλά και την Ελένη Μενεγάκη, στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες του καταστήματος ΙΚΕΑ στην συμπρωτεύουσα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εορταστική εμπειρία. Πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, δώρα από τον «Τροχό της Τύχης» αλλά και μια επετειακή κλήρωση δυο δωροεπιταγών, μία των 10.000€, μία των 5.000€, αλλά και 2 τετραήμερα ταξίδια για 2 στη Στοκχόλμη, ήταν κάποια από τα δρώμενα, στα οποία είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όσοι βρέθηκαν στο κατάστημα.

Η κορύφωση όλων των εορτασμών πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο πάρτι γενεθλίων της ΙΚΕΑ, όπου καλεσμένη ήταν η Ελένη Μενεγάκη. Η αγαπημένη παρουσιάστρια έδωσε το παρών στο κατάστημα και μοιράστηκε με όλους όσους είχαν συγκεντρωθεί, τα 15 αγαπημένα αντικείμενα που έχει ξεχωρίσει από τις διάφορες σειρές της ΙΚΕΑ.

Όσοι αγόρασαν κάποιο από τα 15 αγαπημένα αντικείμενα ΙΚΕΑ, εκείνη τη μέρα, συνέβαλλαν στην ενίσχυση του προγράμματος «Σταθμοί Χαράς».