Γαλατόπιτα Θεσσαλίας με βουβαλίσιο γάλα

ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα)

3 λίτρα βουβαλίσιο γάλα

1 λοβό βανίλιας, τους σπόρους

300 γρ. ζάχαρη

385 γρ. αλεύρι τύπου 70%, σκληρό από μαλακό σιτάρι

2 γρ. αλάτι

6 φύλλα κρούστας

βούτυρο αγελάδος, για το άλειμμα

2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τα 2 λίτρα του γάλακτος μαζί με τους σπόρους της βανίλιας και τη μισή ζάχαρη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε στο μπολ το ζεστό μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει η κρέμα και να γίνει σαν παχύρρευστη μπεσαμέλ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε βουτυρωμένο ταψί, στρώνουμε τα φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και στρώνουμε από πάνω την κρέμα. Αλείφουμε την επιφάνεια με τα αβγά με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη 20 λεπτά. Μόλις σταθεροποιηθεί η κρέμα, τη βγάζουμε από το ταψί, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk