ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικές τάρτες)

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

115 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για τις ταρτιέρες

90 γρ. ζάχαρη

1 αβγό

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο ακόμη, για τις ταρτιέρες

ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

150 ml γάλα

150 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

40 γρ. ζάχαρη

120 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% περιεκτικότητα σε κακάο, σπασμένη σε κομμάτια

2 κρόκους αβγών

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

500 γρ. παγωτό της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και εύπλαστη ζύμη. Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί».

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις ταρτιέρες. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλο, κόβουμε 6 δίσκους και τους στρώνουμε στις ταρτιέρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τρυπάμε τη ζύμη με το πιρούνι και ψήνουμε τις βάσεις ώσπου να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε στη σοκολάτα και ομογενοποιούμε. Ενσωματώνουμε τους κρόκους των αβγών και γεμίζουμε τις βάσεις με το μείγμα. Ψήνουμε στους 190°C για 5-7 λεπτά. Βγάζουμε τις τάρτες από τον φούρνο, σερβίρουμε με το παγωτό της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ξύσμα σοκολάτας και κακάο.