Το αγαπημένο μου ψωμί. Τα παιδιά το τρώνε σαν κέικ σοκολάτας! Το σερβίρω στο τραπέζι με μαρμελάδα σύκο, με ελαιόλαδο και χονδρό θαλασσινό αλάτι, με ταραμά ή μελιτζανοσαλάτα. Ταιριάζει με τα πάντα. Φτιάξτε το κολατσιό για το σχολείο, με ανθότυρο, μία φέτα ντομάτα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου ή με μία φέτα γραβιέρα και ένα καλό αλλαντικό.

Ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ 1 κιλό μαλακό αλεύρι, 1 κιλό σκληρό αλεύρι και 500 γρ. χαρουπάλευρο. Προσθέτω 50 γρ. νωπή μαγιά, 50 γρ. αλάτι και 70 ml έ.π. ελαιόλαδο και τα ζυμώνω με όσο νερό χρειαστεί (περίπου 1,5 λίτρο) για να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.

Μοιράζω τη ζύμη σε τρεις ορθογώνιες φόρμες του κέικ και την αφήνω να φουσκώσει, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βάζω τις φόρμες στον φούρνο, στους 180°C, για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, βγάζω το ψωμί από τις φόρμες και το αφήνω στον φούρνο για 5 λεπτά ακόμη (υλικά για 3 μακρόστενα καρβέλια).