Πέρασαν τα χρόνια όπου η ΔΕΘ σηματοδοτούσε εμπορική ανάπτυξη. Άλλωστε είναι μια λογική εξέλιξη μιας χώρας που πάσχει στην επιχειρηματικότητα κυρίως λόγω των εμποδίων που θέτει το ίδιο το κράτος.

Όμως η ΔΕΘ συνεχίζει να αποτελεί την κυρία «έξοδο» των πολιτικών από το κράτος των Αθηνών. Άλλωστε πλέον σηματοδοτεί είτε υποσχέσεις για παροχές τύπου «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» (όπως λεφτά υπάρχουν και κατάργηση ΕΝΦΙΑ) είτε διαστρέβλωση αλήθειας από τον εκάστοτε κυβερνώντα. Αποτελεί όμως και ένδειξη πολιτικών εξελίξεων και αλλαγών.

Το 2009 η εμφάνιση Καραμανλή σήμανε την επερχόμενη ήττα της Νέας Δημοκρατίας. Το 2014 ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε με τον μανδύα του πρωθυπουργού εν αναμονή. Η τότε απόφαση του κρατικού καναλιού να μεταδώσει μόνο την συνέντευξη του κ. Τσίπρα έκανε την Κουμουνδούρου να ζητήσει την μετάδοση της ομιλίας του από τα ιδιωτικά κανάλια. Τα ιδιωτικά κανάλια, πιστά στην αντικειμενική ενημέρωση μετέδωσαν την ομιλία εκείνο το Σάββατο βράδυ. (Αυτό ενδεχομένως αποτελεί και απάντηση σε δηλώσεις ανόητων περί β.καναλιών).

Το 2016 σήμανε μια αλλαγή στο σκηνικό. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε νευρικός μην μπορώντας να δώσει απαντήσεις ακόμα και στις πιο εύκολες ερωτήσεις. Κατηγορούσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι τον εμποδίζει στο έργο του ενώ έχασε την ψυχραιμία του όταν ρωτήθηκε για το θέμα των καναλιών. Ο αποκλεισμός συγκεκριμένων μέσων (όπως η ιστορικότερη και μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χωράς) συμβαδίζει με την ανακοίνωση – παρωδία της περασμένης Παρασκευής όπου η κυβέρνηση έκανε συστάσεις για το τι θα προβάλλεται!

Αντίθετα με το 2009 και το 2014, ο κ. Τσιπρας έχει το πλεονέκτημα – μόνο οι βουλευτές του μπορούν να τον ρίξουν.

Άλλωστε οι περισσότεροι εξ αυτών δεν πρόκειται να επανεκλεγούν και προφανώς η καρέκλα είναι γλυκιά – η μετάλλαξη τους σε μνημονιακους ήταν εντυπωσιακή.

Θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να μην χάσουν προνόμια όπως, διορισμός συγγενών, προστασίας των από τον νομό, αφορολόγητο, μερσεντές και φυσικά άτοκα δάνεια.

Όλα τα άλλα είναι απλά καθρεφτάκια για ιθαγενείς.