ΥΛΙΚΑ (για 6-8 παιδιά)

1 κιλό φιλέτο πέρκας ή πεσκανδρίτσας ή άλλου λευκού ψαριού, χωρίς κόκαλα

έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα κοκτέιλ

2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. απαλή μουστάρδα

ξύσμα από ½ λεμόνι, ακέρωτο

3 φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα

Για τον χυλό

120 γρ. κορν φλάουρ

80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 ml σόδα

EKTEΛΕΣΗ



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα κοκτέιλ.

Κόβουμε το ψάρι σε κύβους των 3 εκ.


Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά του χυλού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.


Αλατίζουμε ελαφρώς το ψάρι και το βουτάμε στον χυλό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Τηγανίζουμε το ψάρι ώσπου να ροδίσει, για περίπου 3-5 λεπτά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.



Σερβίρουμε με τη σάλτσα κοκτέιλ.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.