Το φόρεμα θύμιζε έντονα δεκαετία του ’70. Κατασκευασμένο από μεταξωτή κλωστή και λεπτή χειροποίητη δαντέλλα άρχισε να… ξηλώνεται έτσι όπως το πανύψηλο ξανθό κορίτσι με τις θανατηφόρες αναλογίες σηκώθηκε από την καρέκλα του. Πίσω της το παραμυθένιο σκηνικό της Ιταλικής Ριβιέρας. Το κοσμοπολίτικο Κάπρι τα γραφικά υπαίθρια καφέ και bar ένα ποτήρι campari και ο πολύ γοητευτικός sexy νεαρός άνδρας με τα μαύρα γυαλιά. Ο άνδρας ακολουθεί μέσα από την… ατέλειωτη μεταξένια γραμμή του φουστανιού που ξηλώνεται αργά μαγικά το κορίτσι των ονείρων του. Η διαφημιστική εκστρατεία του Campari έμεινε στην ιστορία. Γράφτηκε με ολόχρυσα γράμματα στον χώρο της διαφήμισης κερδίζοντας κολακευτικά σχόλια και παγκόσμια βραβεία. Το concept άκρως ευρηματικό, πρωτότυπο με έντονη γεύση αισθησιασμού και glamour. Ίσως όμως να μην είχε την ίδια διεθνή επιτυχία αν η πρωταγωνίστρια ήταν διαφορετική. Οι παραγωγοί και σκηνοθέτες επέλεξαν το πλέον κατάλληλο πρόσωπο. Η νεαρή τότε Σαρλίζ Θέρον ένα μοντέλο από την Νότιο Αφρική sexy αλλά και elegant συγχρόνως προώθησε με τον καλύτερο τρόπο το προϊόν. Η ίδια η Σαρλίζ που είχε κάτι από Μαίρυλιν Μονρόε σε σύγχρονη έκδοση είδε τις μετοχές της να εκτοξεύονται στα ύψη. Η Θέρον έγινε η πλέον ποθητή ξανθιά της διεθνούς showbusiness. Η σκηνή στο Κάπρι με το φόρεμα να ξηλώνεται αποκαλύπτοντας τα αγαλματένια οπίσθια και πανύψηλα καλογυμνασμένα πόδια έμοιαζε να συναγωνίζεται αυτή με την Μαίρυλιν Μονρόε. Τότε που το απόλυτο σύμβολο του sex φορούσε κόκκινη στενή τουαλέττα και τραγουδούσε «Τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι των κοριτσιών». Η Σαρλίζ Θέρον ήταν το ίδιο εκθαμβωτική και αισθησιακή με την Μαίρυλιν. Μόνο που η νέα εκρηκτική ξανθιά είχε κάτι το φίνο και αριστοκρατικό πάνω της. Αυτό το «κάτι» που έκανε τον εμβληματικό οίκο Dior χρόνια μετά να την κάνει «μούσσα» του. Στο μεταξύ η ωραία Σαρλίζ άρχισε να γυρίζει ταινίες εκτόξευσε το κασέ της και κέρδισε Oscar. Η ίδια παρέμεινε όμως πάντα μια γυναίκα ιδιαίτερα χαμηλών τόνων. Όλοι όσοι βρέθηκαν πριν μερικές μέρες σε πτήση της Aegean με κατεύθυνση την Κρήτη αλλά και αυτοί που την συνάντησαν στην Ελούντα γοητεύτηκαν από την καλωσύνη και απλότητά της.

Η Σαρλίζ του Dior και των εξωφύλλων «κατέκτησε» την Κρήτη

Η Σαρλίζ στην πισίνα του «Porto Elounda». Η Σαρλίζ με τα υιοθετημένα παιδιά της να παίζει στο γκαζόν. Η Σαρλίζ και τα παιδιά της στο βαρκάκι μαζί με τον απλό κόσμο και κατεύθυνση την Σπιναλόγκα. Η Σαρλίζ να ξοδεύει για ένα βραδυνό γεύμα με λίγους φίλους 16.000 ευρώ. Τα υψηλά φιλοδωρήματα στα προσωπικό τα αστραφτερά χαμόγελα η ευγένεια, η φοβερή γοητεία μιας γυναίκας με χρυσά μαλλιά, υπέροχα γαλάζια μάτια και εξαιρετικές πάντα αναλογίες. Η Σαρλίζ πέρασε ήρεμα τις διακοπές της στην Κρήτη. Η εικόνα της με απλά καφτάνια και σαγιονάρες ήταν μακριά από την γυναίκα που βρισκόταν συνέχεια πριν κάποιο διάστημα στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και περιοδικών με «αποκαλύψεις» γύρω από την προσωπική της ζωή. Η περίοδος του love story με τον εκκεντρικό Σών Πέν ήταν σίγουρα πολύ δύσκολη. Μια εκθαμβωτική ξανθιά όμως παραμένει πάντα επιθυμητή και πολυσυζητημένη. Η Σαρλίζ είναι στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων stars. Καθηλώνει όταν τινάζει τις πλούσιες μπούκλες της, δοκιμάζει κοσμήματα και περπατάει με εκείνο το μοναδικό ολόχρυσο μακρύ Dior φόρεμα. Είναι η απόλυτη μοιραία ξανθιά. Η Μαίρυλιν Μονρόε της εποχής μας.

Οι λατρεμένοι διαχρονικοί ξανθοί «Charlie’s Angels»

Το ξανθό «τραβάει» σαν μαγνήτης. Ακριβώς όπως ο χρυσός και τα πανάκριβα διαμάντια. Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές. Τις παντρεύονται κιόλας. Όλα αυτά ότι δηλαδή οι ξανθές «χρησιμοποιούνται» σαν ερωμένες και τελικά οι άνδρες ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας είναι παραμύθια! Οι ξανθές κάνουν τελικά τους καλύτερους γάμους σε διεθνές επίπεδο. Παντρεύονται μεγιστάνες του πλούτου big stars αρχηγούς κρατών ακόμα και αυτούς τους πανίσχυρους Προέδρους των Η.Π.Α. Έχουμε άλλωστε τόσα πολλά παραδείγματα.

Γράφουν πάντα ιστορία!

Ποιές είναι όμως οι ξανθιές που έγραψαν και γράφουν ιστορία; Παίρνοντας σαν «αφορμή» την Θέρον και την πολυσυζητημένη επίσκεψή της στην Ελλάδα δεν έχουμε παρά να αναφερθούμε στις γυναίκες που κάνουν την καθημερινότητά μας λίγο πιο…λαμπερή φωτεινή αισιόδοξη.

Μετά την Μαίρυλιν Μονρόε ο «θρόνος» της super ξανθιάς έμεινε για αρκετά χρόνια κενός. Μέχρι που εμφανίστηκε η Φάρα Φώσετ πρωταγωνίστρια της δημοφιλέστατης παγκοσμίως σειράς «Οι Άγγελοι του Τσάρλι». Χιλιάδες γυναίκες σε ολόκληρο τον πλανήτη άρχισαν να χτενίζονται όπως η Φώσετ. Ο χείμαρρος των μακριών μαλλιών της με το εξαιρετικό «φυλάρισμα» έκανε τους κομμωτές να γεμίζουν τα ταμεία τους με χρήματα. Αρκετά χρόνια αργότερα η Κάμερον Ντίαζ έπαιζε στον κινηματογράφο τον ρόλο που η Φώσετ έκανε γνωστό διεθνώς μέσα από την τηλεόραση. Η Κάμερον είναι πάντα η απόλυτη Καλιφορνέζα θεά. Πανύψηλη με εκπληκτικούς κοιλιακούς, φυσική ξανθιά με εκφραστικά γαλαζοπράσινα μάτια περνάει τον ελεύθερο χρόνο της κάνοντας σέρφ στις παραλίες του Μαλιμπού.

Από την κόρη της Μπάσιντζερ στην Μάργκοτ και την Γκουϊνεθ

Η Χάλεϊ Μπάλντουιν είναι η 20χρονη κόρη της Κίμ Μπάσιντζερ. Η πρωταγωνίστρια των «91/2 εβδομάδων» μπορεί να είναι υπερήφανη για την θυγατέρα της η οποία κάνει μια εντυπωσιακή καριέρα στο modeling.

Η Μπλεϊκ Λάϊβλι είναι μια από τις ωραιότερες σήμερα ξανθιές του πλανήτη. Η star δείχνει ότι θα μας απασχολεί για πολύ ακόμα.

Η Μάργκοτ Ρόμπι ξανθιά εκτυφλωτική πολύ νεαρή ακόμα συμπρωταγωνίστρια του Ντί Κάπριο και άλλων διασήμων stars είναι η απόλυτη ξανθιά θεά!

Η Ρίτα Όρα sexy star της διεθνούς μουσικής σκηνής «δείχνει τα δόντια της» στις επίσης υπερδιάσημες πάμπλουτες αγαπημένες των media πλατινομαλλούσες Μπρίτνεϋ Σπήαρς Κριστίνα Αγκιλέρα Τζέσικα Σίμπσον.

Η Χάϊντι Κλούμ top model και απίστευτα sexy στα 40 της.

Η Γκουϊνεθ Πάλτροου είναι η απόλυτα chic ξανθιά. Fashion icon έχει κάτι από το στυλ της Ώντρεϋ Χέρμπορν.

Τραγουδίστρια και σχεδιάστρια δημοφιλέστατων συλλογών παπουτσιών και ρούχων η χρυσομαλλούσα Γκουέν Στεφάνι.

Η Κέητ Χάντσον super sexy πάντα πέρασε και το φετεινό καλοκαίρι της στην Σκιάθο.

Οι Χίλτον και η κόρη του Τράμπ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον άφησε εποχή όταν με το λευκό της μπικίνι έκανε βόλτες στη Σικελία. Οι αδελφές Πάρις και Νίκι Χίλτον. Πάμπλουτες κακομαθημένες και άκρως ενδιαφέρουσες. Η Πάρις έρχεται συχνά μάλιστα στην Ελλάδα. Ένα μήνα πριν επισκέφθηκε την Μύκονο για τους γάμους Μπάρος-Αλ Σιάτι. Η δεύτερη επίσκεψη είναι για επαγγελματικούς λόγους. Η Πάρις ανεβαίνει στα decks του «Cavo Parasis». Η Ιβάνκα Τράμπ ξανθιά όμορφη υπέρκομψη και σίγουρα πιο…σοβαρή από τον μπαμπά Ντόναλντ την μαμά Ιβάνα και την μητριά Μελάνια. Απόφοιτος πανεπιστημίου, καλή στα οικονομικά θέματα σοβαρή επιχειρηματίας χαμηλών τόνων προσπαθεί να «διορθώσει» τις άστοχες κινήσεις του μπαμπά υποψήφιου Προέδρου των Η.Π.Α. Η Ιβάνκα ήρθε για να μείνει. O daddy Trump…ποιός ξέρει!

Τα «μωσαϊκά» της εικαστικού Όλγας Γουλανδρή ταξιδεύουν στην Μύκονο

Οι πέτρες κυλούν στην Μύκονο. Αυτός είναι τίτλος της έκθεσης με την «σφραγίδα» της γνωστής εικαστικού Όλγας Γουλανδρή. Η Όλγα Γουλανδρή η οποία έχει σπουδάσει στο Λονδίνο ιστορία της τέχνης «επέστρεψε» μέσα από το συγκεκριμένο εικαστικό γεγονός στο κατάλευκο αγαπημένο της νησί του Αιγαίου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην «Spyral Art Gallery Mykonos» και συνεχίστηκε με την ίδια μεγάλη επιτυχία σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Mykonos blu». Εκθέτοντας ένα μοντέρνο εικαστικό κύκλο παρουσιάζοντας σφαίρες (ISPHERE) και μινιμαλιστικά πάνελ μέσω της αρχαίας τεχνικής του ψηφιδωτού η καλλιτέχνης δίνει μία ερμηνεία εκ νέου, μέσω μίας σύγχρονης πινελιάς. Προσωπικότητες της επιχειρηματικής πνευματικής και κοινωνικής ζωής ταξίδεψαν στην Μύκονο για να τιμήσουν την κυρία Γουλανδρή η οποία διδάσκει την τέχνη του μωσαϊκού έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα μαθητών με τίτλο «Μωσαϊκός κόσμος».

Στο Mykonian Leto

Θυμάμαι χαρακτηριστικά σκηνή από την λαοφιλή ταινία «Παριζιάνα» Η Ρένα Βλαχοπούλου μαζί με δημοφιλείς stars της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου φθάνουν μπροστά στο ξενοδοχείο «Leto» στον παραλιακό δρόμο του παλιού λιμανιού στο κέντρο της Χώρας της Μυκόνου. Το κατάλευκο όμορφο κατάλυμα γίνεται γνωστό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σήμερα το ξενοδοχείο με νέους μοντέρνους ιδιοκτήτες πλήρως ανακαινισμένο εξαιρετικά όμορφο με σύγχρονες υποδομές, λαμπερό, πολυτελές υποδέχεται τους επισκέπτες του κατάλευκου Αιγαιοπελαγίτικου Νησιού. Η ιδιοκτήτρια του «Leto» (Λητώ) κ. Κατερίνα Πανταζοπούλου υποδέχεται τους λάτρεις της Mykonos. Στον δροσερό κήπο και στο πολύ καλό εστιατόριο «Natura» η κυρία Πανταζοπούλου δείπνησε μαζί με την »Queen» της μπουχάρας, πετυχημένη επιχειρηματία κ. Δέσποινα Μοιραράκη και τον πολυπράγμονα PR. manager Γιώργο Ντάβλα. Οι γαστρονομικές προτάσεις του chef Γιώργου Κουμπούρη σερβίρονταν σε τεράστια μαύρα πιάτα. Το βρίσκω πολύ chic!

Τα ωραία κορίτσια κάνουν shopping. Η Ντορέττα επιλέγει μπιζού

Η Ντορέττα φορούσε ένα δροσερό καλοκαιρινό φουστάνι. Τα μακριά ξανθά μαλλιά της ήταν τραβηγμένα ψηλά. Ο φωτογραφικός φακός την ακολουθούσε στην διάρκεια της εισόδου της στο φημισμένο παγκοσμίως brand κοσμημάτων Angelo di Spirito Rosa. Η κομψή ηθοποιός επέλεξε μπιζού από το fashion jewellery brand στην γνωστή βραβευμένη συσκευασία.

Η Βασιλική Τσεκούρα σε ένα «σύννεφο» από εκρηκτικά χρώματα

Η καλλίγραμμη Βασιλική Τσεκούρα αγόρασε φορέματα πουκάμισα στα αγαπημένα γαλάζια χρώματα της θάλασσας καφτάνια και μαγιώ. Το γνωστό μοντέλο πάντα κάνει αγορές με την σφραγίδα της SALT WATER. Το brand έχει εδραιωθεί ως ο σημαντικότερος αντιπρόσωπος σε καλοκαιρινά είδη μόδας, έχοντας συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα εμπορικά σήματα της παγκόσμιας αγοράς.


Η Εύη Αδάμ και το… ΝΕΡΑΝΤΖΙ!

Πάντα μου αρέσει να κάνω βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος και ιδιαίτερα η Μητροπόλεως με τα «ψαγμένα» spots έχουν την δική τους γοητεία. Η Εύη Αδάμ βρέθηκε στον αριθμό 72 της Μητροπόλεως και ένα πανέμορφο κτίριο. Εκεί όπου στα παλιά χρόνια στεγάζονταν οι περίφημοι νεωτερισμοί Παπασπυρόπουλου βρίσκεται τώρα το εστιατόριο «Νεράντζι». Ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι δημιουργεί τα φημισμένα του «πιάτα» μέσα σε ένα κτίριο λουσμένο στο φυσικό φως με vintage πλακάκια-σκακιέρα. Η ανοιχτή κουζίνα είναι όλη «ντυμένη» με μπρούντζο ενώ ο ξυλόφουρνος κλέβει ματιές…