ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί 37×32 εκ.)

Για την επικάλυψη

180 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

200 γρ. σοκολάτα υγείας, σε κομμάτια {{{ moto }}}

10 γρ. βούτυρο αγελάδος

περίπου 600 γρ. φρέσκα φραμπουάζ (διατίθενται συσκευασμένα σε πακέτα)

Για το μπράουνι

6 αβγά

250 γρ. ζάχαρη

300 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο επιπλέον για το ταψί

220 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας, σε κομμάτια

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το ταψί

180 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα

3 γρ. μπέικιν πάουντερ

EKTEΛΕΣΗ

Επικάλυψη:
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μείγμα με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μπράουνι: Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε τα δύο μείγματα απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια και το μπέικιν, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μείγμα, απλώνοντάς το καλά. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει, στρώνουμε από πάνω την επικάλυψη και τέλος διακοσμούμε με τα φρέσκα φραμπουάζ. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.