Γ. Βλάχος: «Δεν νομίζω ότι στη Ν.Δ. έχει κανείς αντίρρηση να ελεγχθεί η περίοδος του 2009 και να βρεθούν τα πραγματικά στοιχεία»

Τη Δευτέρα 08 Αυγούστου, ο βουλευτής της Ν.Δ., Γ. Βλάχος μίλησε στον Αιμ. Περδικάρη για το έλλειμμα του 2009 και την υπόθεση Γεωργίου

Τη Δευτέρα 08 Αυγούστου, ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Βλάχος μιλά στον Αιμίλιο Περδικάρη για το έλλειμμα του 2009 και την υπόθεση Γεωργίου. {{{ audio1 }}}

Για το έλλειμμα του 2009 και την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων

«Εκείνη η περίοδος πρέπει να ελεγχθεί, δεν κατηγορούμε κανέναν, αλλά όχι ελαφρά τη καρδία, σε ένα έλλειμμα 15,7% και να μην το συζητάμε… Αυτό κατά τη γνώμη μου ήταν άδικο. Δεν νομίζω ότι κανείς στη ΝΔ μπορεί να έχει αντίρρηση να ελεγχθεί η περίοδος εκείνη και να βρεθούν ποια ήταν τα πραγματικά στοιχεία. Δηλαδή να πούμε εκείνη την περίοδο, ξέρετε πώς φούσκωσε το έλλειμμα; Φούσκωσε γιατί ενεγράφησαν τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ. Έπρεπε να εγγραφούν; Στις άλλες χώρες τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, εγγράφονται στο έλλειμμα; Όχι! Σ’ εμάς, γιατί γράφτηκαν; Αυτήν την ταραγμένη περίοδο, ποιος έχει αντίθετη γνώμη και δεν θέλει να ελεγχθεί; Εμείς λέμε να ελεγχθεί και ό,τι βγει και για όποιον βγει».

Για την «επανίδρυση του κράτους»

«Η επανίδρυση σίγουρα δεν έγινε, και να σας πω και κάτι… Ίσως ήταν ένας μαξιμαλιστικός στόχος, τον οποίο είχαμε θέσει τότε ως Ν.Δ. ότι θα καταφέρουμε. Αν σήμερα μου ζητάτε να κάνω αυτοκριτική, θα πω: Ναι, δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε στην επανίδρυση του κράτους και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα».

Για τις σχέσεις Τσίπρα- Καραμανλή

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο (σ.σ.: ότι υπάρχει καλή σχέση και «υπόγεια» διαδρομή), ποια καλή σχέση; Από όσο είμαι σε θέση να ξέρω, δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία, πέρα από τα κοινωνικά, θέλω να πω, όπως οι συναντήσεις στη Βουλή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk