Στα ’90s, όταν τα άγρια κορίτσια έμπαιναν στην punk σκηνή και μια νέα γενιά γυναικών επαναπροσδιόριζε το φεμινισμό, το σκούρο κραγιόν είχε γίνει συνώνυμο της δύναμης. Δεν ήταν έκπληξη όμως που από σύμβολο αντίδρασης πήρε πρώτη θέση στις πασαρέλες και φορέθηκε από τις πιο ατίθασες σταρ του Χόλιγουντ. Κόκκινο Βουργουνδίας, κερασί, μελιτζανί, μπορντό έως και μαύρο, το σκούρο χρώμα στα χείλη κατέκλυσε τα σόου για την ερχόμενη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2016-2017. Το look δίνει ένα μήνυμα ελευθερίας και αυτοπεποίθησης. Κάτι από γκόθικ, κάτι από Άλις Κούπερ, κάτι από βικτωριανή εποχή, στην πιο εκλεπτυσμένη του προσέγγιση το είδαμε στους οίκους Dior, Max Mara, Rodarte και Marni. Το look δίνει ένα μήνυμα ελευθερίας και αυτοπεποίθησης. Ο διάσημος make-up artist Πίτερ Φίλιπς εφάρμοσε μια λεπτή γραμμή από μαύρο μολύβι ματιών και στη συνέχεια ένα σκούρο μελιτζανί κραγιόν αφήνοντας ένα μικρό layer στο εσωτερικό των χειλιών άβαφο. Το ombre αποτέλεσμα στα χείλη των μοντέλων ήταν ταυτόχρονα γκόθικ και γκλαμ. Όσο για το σχήμα, «αν τα χείλη σας είναι μικρά, καλό θα είναι να βγείτε με προσοχή λίγο έξω από το περίγραμμά τους για να δώσετε όγκο», λέει η Λίνσεϊ Αλεξάντερ που επιμελήθηκε το μακιγιάζ για το σόου της Mary Katrantzou.



1. Rouge Coco Stylo 212 Recit της Chanel

2. Dior Addict Lipstick 927 Sophisticated του Dior

3. Rouge Pur Couture No 212 Alternative Plum του Yves Saint Laurent

4. The Lipstick Shine Lipstick Chocolate των Dolce & Gabbana



1. Vivid Matte Liquid Posessed Plum της Maybelline New York

2. Morello Creamy Lipstick No 59 Burgundy Red της Korres

3. Matte Lasting Lipstick 38 της Seventeen

4. Color Riche Pure Reds JLO της L’ Oréal Paris

5. Lipfinity Lip Colour No 108 Frivolous της Max Factor

TIPS

  • Στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζουν οι αποχρώσεις που έχουν ροζ βάση, στις σταρένιες οι τόνοι με μπλε βάση ενώ στις σκουρόχρωμες τα χρώματα που βασίζονται στο καφέ.
  • Όσο πιο σκούρο το κραγιόν τόσο πιο πολύ χρειάζεται να προετοιμάζουμε τα χείλη. Απολεπίστε τα απαλά με μια οδοντόβουρτσα πριν εφαρμόσετε το κραγιόν.