ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
200 ml χυμό πορτοκαλιού
100 ml χυμό λεμονιού
500 ml έ.π. ελαιόλαδο {{{ moto }}}
1 κ.γ. αλάτι
½κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σπόρους κόλιαντρου
500-600 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες* και κομμένες σε κύβους 1 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εκτέλεση
2 Σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ βάζουμε τις γαρίδες και τις περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ. Τις αφήνουμε στη μαρινάδα για περίπου 2-3 ώρες, ώσπου να ασπρίσουν, δηλαδή να «ψηθούν».
* Πώς καθαρίζουμε τις γαρίδεςΜε ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε και πετάμε το κεφάλι και το κέλυφος και κρατάμε μόνο την ουρά. Κάνουμε μια τομή κατά μήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι τραβώντας το με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.