Ετοιμάζω το πορτοκάλι κονφί: κόβω 2 πορτοκάλια με τη φλούδα κυδωνάτα (όπως τις πατάτες του φούρνου). Τα ζεματίζω 2 φορές σε νερό που κοχλάζει αλλάζοντάς το κάθε φορά και τα κρυώνω σε μπολ με παγωμένο νερό. Τα βάζω σε ένα ταψί με 5-6 σκελίδες σκόρδο, 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι και 2 φύλλα δάφνης. Περιχύνω με σπορέλαιο ώστε να τα σκεπάζει και καλύπτω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνω στον φούρνο στους 150°C για 3 ώρες.

Κόβω 1 κιλό χοιρινό λαιμό σε κύβους 6 εκ. Ψιλοκόβω 1 κρεμμύδι, 1 πράσο και 2-3 κλωνάρια σέλινο. Σε μια κατσαρόλα με 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας μέχρι να ροδίσει εξωτερικά από όλες τις πλευρές. Προσθέτω τα λαχανικά και συνεχίζω το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά. Ρίχνω ½ λίτρο λευκό ξηρό κρασί και ½ λίτρο νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει μαζί με αλατοπίπερο για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτω 1 σελινόριζα σε μέτριους κύβους και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Βγάζω από το λάδι τα πορτοκάλια κονφί, κρατάω 5 φέτες και τα υπόλοιπα τα κάνω πουρέ στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι δένω τη σάλτσα του κρέατος με 3-4 κ.σ. από τον πουρέ του πορτοκαλιού.

Σερβίρω το κρέας με τον πουρέ και στολίζω τα πιάτα με μια φέτα πορτοκάλι κονφί και λίγα φύλλα σέλινο (υλικά για 5 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.