Υλικά (για 1 στρογγυλο τσερκι με βαση)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

450 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο επιπλέον, για την επάλειψη του σκεύους

450 γρ. κουβερτούρα

9 αβγά

900 γρ. ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον, για την επάλειψη του σκεύους

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

150 γρ. καρυδόψιχα, σπασμένη στο multi

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

750 ml. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

500 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοκολατόπιτα. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα τοιχώματα του σκεύους. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά.

Σάλτσα σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει και τη ρίχνουμε σταδιακά στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτα, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το τσέρκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.